Autko do 8 000

16 Paź 2008, 18:36

Witam ,
chciałbym się was poradzić bo to ma być auto dla syna , jego pierwsze i mam pare typow a takze pare pytan :
- ogladalem honde civic VI , tylko niewiem czy dlugo pojezdzi 12 letnim autkiem prawie 13 ,
- albo jakis mlodszy i mniejszy np. seicento

Co by bylo lepsze ?
rrrx
Nowicjusz

16 Paź 2008, 19:58

Jak civic będzie zadbany to na pewno długo pojeździ. Ja osobiście skłaniałbym się bardziej ku np. ibizie, polo, punto, almerze. Seicento mógłby być trochę za mały
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

16 Paź 2008, 21:36

Nie krzywdź syna i nie kupuj mu seciento. :D Ja bym polecił właśnie Civica VI gen albo Corollę E11. Młodszy samochód wcale nie oznacza że będzie wytrzymalszy, patrz bardziej na jakość wykonania i stan techniczny a nie na rocznik.
zbychu57
Aktywny

Miejscowość: Białystok

17 Paź 2008, 15:34

a cos jeszcze polecicie ? chodzi o samochod do duzego miasta wiec zeby nie palil jak smok
rrrx
Nowicjusz

20 Paź 2008, 09:11

seicento calkiem dobry wybor zwlaszcza 1,1 ale nie jest on jakis duzy wiec jak kierowca ma swoje wymiary to lepiej np uno punto itd

oczywiscie jak ma byc dobre mlode i ekonomiczne

zawsze mozesz kupic jakiegos starego antyka z niemiec

generalnie o seju i uno moge ci duzo powiedziec ale wybor twoj chces mu kupic cos starszego .. twoja sprawa ja bym wolal mlodsze zadbane oszczedne itd
liczy sie prawda, a nie plotki i stereotypy
Manfred
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Masz problem z kodem do radia to pisz
    Rozkoduję prawie każde radio. Warunek to muszę znać numer seryjny , najlepiej przysłać wszystkie oznaczenia, znajdujące się na bocznej ściance twojego radia.
    Dwie lewe ręce - obsługa własnego auta
    Mogłoby się wydawać, że włączenie świateł przeciwmgłowych, wymiana koła na zapasowe czy znajomość sygnalizacji świateł ostrzegawczych na desce rozdzielczej to podstawowe umiejętności, jakie powinien posiadać kierowca. Tymczasem ...