Autko do miasta najlepiej z kilmą do 12tys

05 Sie 2010, 08:36

Witam, szukam samochodu do codziennych dojazdów do pracy, auto byłoby jako drugie, nie byłoby garażowane, a więc potrzebuje coś z mocną blachą, silnik najlepiej do 1.6 max, i żeby miało klime. Cena max do 12tys ale jakby było za mniej w dobrym stanie to super:)

Pod uwage rzucił mi się citroen xara

[link do oferty na Allegro wygasł] (silnik troche spory, no i przebieg także ale ładny)

Fiat PUNTO wersja po liftingu

Renault CLIO

[link do oferty na Allegro wygasł]

to renault megane cabrio

ztymże nie wiem jakby było z tym dachem zimą czy by nie przeciekał jak auto stałoby pod chmurką, no i ten przebieg prawie 180tys.

co myślicie o tych autach. Co warto wziąść pod uwagę a co nie, ważne żeby nadawał się do miasta bo w trasy to samochód już mam.
szybki708
Początkujący

05 Sie 2010, 11:08

clio 1,2 16v/1,5 dci 68km
corsa c 1,2 80/1,4 90 km
xsara 2,0 hdi 90 km
wybierz z tych 3. kazdy malo spala, przyjemnie jezdzi, i dobrze traktowany pojezdzi bezawaryjnie(sam mam w firmie corse c van ktora sprawia duzo problemow ale to po 1. 1,0 po 2. katawona przez moich pracownikow :roll: ) z mocniejszym silnikiem powinno byc ok
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

02 Paź 2010, 22:52

corsa c 1,2 80/1,4 90 km

Maksymalna moc osiągana przy 6 tys. obrotów. Mam w rodzinie Fiestę 2008r. 1.4/90KM - żeby TO rozpędzić trzeba nieźle dociskać. Dla porównania - jeżdżę Polo 6N 1.6/75KM (fakt - samochód lżejszy) i stwierdzam, że Fiesta przy tym to kompletny muł. W jeździe miejskiej spalają podobnie - ok 8,5l/100km. Z tym, że ja się poruszam dynamicznie, a Fiesta.. Cóż..
mikolek
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Miejski model w nowej odsłonie - Skoda Citigo
    Na wiosnę 2017 roku najmniejszy model Škody zyskuje zmodernizowany przód nadwozia oraz zmiany we wnętrzu. Nową twarz modelu buduje przeprojektowana maska, grill oraz zderzak z wbudowanymi światłami przeciwmgłowe, ...