Autko do oceny :)

29 Sie 2010, 14:18

stasiowski121 napisał(a):Przynajmniej nie pisze że bezwypadkowy...

Nie pisze co nie znaczy, że był walnięty, ale też znaleźć 11 letnie auto bez draśnięcia jest trudno... Jakieś drobne stłuczki typu błotnik lampa mnie nie przerażają, gorzej jak auto spawane z dwóch :)

Wcześniej jak w przyszłą niedziele nie dam rady się wybrać bo z 200km mam do Łodzi, pod koniec tyg zadzwonię, jeśli nadal będzie aktualne to zobaczymy ;)
Korczus
Początkujący

Miejscowość: Leszno

29 Sie 2010, 15:02

To poszukaj czegoś bliżej siebie a nawet i u siebie w mieście.
zobacz tego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

29 Sie 2010, 18:00

Ciekawy ale kolor mi nie podchodzi, poryłem sobie na srebrny, ewentualnie biały...
Korczus
Początkujący

30 Sie 2010, 07:54

barol91 napisał(a):Ja nie widze nic nie pokojącego.

A ile golfów IV dokładnie oglądałeś w rzeczywistości?
Auto z linku [link do oferty na Allegro wygasł]
ma opadnięty zderzak i krzywo poskładaną lewą część przodu - patrz np. szczelina pod lewym reflektorem. Sporo już widziałem takich samochodów szukając samochodu dla wujka na początku tego roku. Ale w rzeczy samej ten jest jeszcze i tak w nie najgorszym stanie porównując do tego co widziałem oglądając różne oferty po giełdach i komisach, to na prawdę włos na głowie się jeży co polak sprzedaje jako bezwypadkowy.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

30 Sie 2010, 08:43

Przejmujecie się jak niewiem :roll: kumpel 106 ma po wypadku (cała prawa strona) i auto jeżdzi ale oczywiście zaraz będzie głupi stereotyp że nie chciał bym widzieć tego auta podczas wypadku,to nie musisz nie ty nim jedziesz i to nie twój problem.Wiele ludzi jeżdzi autami po wypadkach i żyją i mają sie dobrze a ich auta tak samo.Nie długo nawet auta z leciutko wgniecionym błotnikiem nie będzie sie kupować bo auto przeszło przecież wypadek :roll: sorry ale taka prawda.
Barol
Awatar użytkownika

30 Sie 2010, 10:30

barol91 napisał(a): ale oczywiście zaraz będzie głupi stereotyp że nie chciał bym widzieć tego auta podczas wypadku,to nie musisz nie ty nim jedziesz i to nie twój problem.Wiele ludzi jeżdzi autami po wypadkach i żyją i mają sie dobrze a ich auta tak samo.Nie długo nawet auta z leciutko wgniecionym błotnikiem nie będzie sie kupować bo auto przeszło przecież wypadek :roll: sorry ale taka prawda.

Po pierwsze samochód z lekko wgniecionym błotnikiem nie wygląda tak jak Golf z linku wyżej. Po drugie skoro doradzasz ludziom zakupy powypadkowych samochodów z niewiadomych rąk, po niewiadomych przejściach które nie wiadomo do końca jak zostały zrobione to pozdro dla Ciebie.
Owszem, jeżeli auto było walnięte a podłużnice nie uszkodzone, do tego fachowo naprawione to i owszem, można targować cenę i samochód kupić. Ale jeżeli kupujesz używany samochód z niewiadomych rąk to skąd masz pewność że zostało poprawnie poskładane? Skąd wiesz jak bardzo było rozwalone?
Kontrolny przegląd na SKP z badaniem geometrii i jeżeli się okaże że samochód poważniej był naruszony to jak dla mnie takie auto tylko w odstawkę.
Na rynku jeszcze jest w czym wybierać. Mając ~ 12 tyś i szukając golfa w benzynie można przebierać, bo za tą kwotę da się znaleźć ładny egzemplarz w oryginale. Tylko trzeba szukać i mieć cierpliwość. Pośpiech jest złym doradcą, nie ten to następny :mrgreen:
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...

30 Sie 2010, 11:13

No własnie niewiem co ten Golf przeszedł..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

01 Wrz 2010, 13:44

Stasiowski ma rację :mrgreen: Ten golf coś mi śmierdzi ogólnie. Pomijając już to że bity.
Wydaje mi się, że to jakiś handlarz. Ma jeszcze jednego golfa wystawionego. Rejestracja WR to chyba nie Łódź ;) Z przodu brak tablicy. Gdyby to było bliżej to bym sobie go obejrzał na żywo, ale 200km jechać na marne, nie dzięki ;)

Rozglądam się trochę po mobile.de i trafiłem na niezłe cacko [link do mobile.de wygasł]

Mam znajomego co ma lawete więc przywiezienie po kosztach, a golfik wygląda na zadbanego.
Korczus
Początkujący

01 Wrz 2010, 13:53

WR to mazowieckie Radom.A co do tego Golfa teraz to niewiem czy przedni zderzak nie ma innego odcieniu lakieru ale to oczywiście nie wyklucza auta.
Barol
Awatar użytkownika

03 Wrz 2010, 13:21

Jeszcze jednego znalazłem, to ten sam dealer sądząc po miejscu zdjęć.

[link do mobile.de wygasł]

Bardziej bym sie ku temu skłaniał, 2 tys różnicy dla polaka to dużo :) Przebieg raczej oryginalny, nie widać żadnych oznak kolizji, jedynie ten próg, ale przynajmniej sprzedający pokazuje wyraźnie jakie auto ma wady.

Czekam na jakieś opinie, bo rozważam zakup tego auta.
Korczus
Początkujący

03 Wrz 2010, 17:03

Niewiem czy nie tylny zderzak jest troszke jasniejszy od reszty ale moge sie mylić.No i w opisie koleś zapomniał napisać że ten Golf ma el.szyby ale nie czepiam sie szczegółów :mrgreen: ogólnie myśle że możesz rozważyć jego zakup.
Barol
Awatar użytkownika

03 Wrz 2010, 19:34

To jest Highline więc ma wszystko co ma mieć, nie tak jak niektóre golfy 4, elektryczne lusterka klima itd a szyby w korbkach normalnie porażka :P

No i wydaje mi się, że auto z niemiec jest o wiele bardziej pewne jeśli chodzi o bezwypadkowość, tam się nikt raczej nie bawi, jak uszkodzone to tak sprzedają a polacy łykają ;]
Korczus
Początkujący

03 Wrz 2010, 20:56

Jeśli jesteś zdecydowany to bierz.
Barol
Awatar użytkownika

13 Wrz 2010, 16:53

co powiecie na ta audice? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

chce jechać ją zobaczyć tylko nie mogę się do gościa dodzwonić...

[ Dodano: 13 Wrzesień 2010, 18:05 ]
Dodzwoniłem się. Koleś w porządku, mówił że widać że prawa strona coś tam miała malowane, poza tym wszystko działa bez zarzutów, klima sprawna, silniczek chodzi. Za 11500 jest do wzięcia, no ale nie wiem co tam było porobione z tym prawym bokiem ;/
Korczus
Początkujący

13 Wrz 2010, 18:40

No widać że drzwi pasażera a tylny błotnik mają inny odcień,pozatym przedni zderzak też inny odcień ma no i niewiem czy cały tył nie był robiony (inne odcienie lakieru między tylnymi błotnikami a klapą czy zderzakiem),wiem że sie czepiam ale to widać :mrgreen:
Barol
Awatar użytkownika