Autko do oceny :)

13 Wrz 2010, 19:15

No jednak nie ma sensu za te pieniądze brać coś takiego niepewnego...

Ale znalazłem jeszcze coś [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] wygląda zajebiście, 2 komplety kół, cena też niewygórowana, jedyny minus to ze 150km drogi ale może by było warto się tyle przejechać.
Korczus
Początkujący

Miejscowość: Leszno

13 Wrz 2010, 19:45

Mi sie coś za tanio widzi jak na ten rocznik a pozatym widać że tutaj tez coś przekombinowane było jak w tej poprzedniej tzn przód i tył prawdopodobnie też po dzwonku :neutral:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

13 Wrz 2010, 20:19

I tak już sprzedana więc nie ma tematu ;)
Korczus
Początkujący

13 Wrz 2010, 20:45

Powiedz jakie masz wymagania odnośnie auta,do ilu $ szukasz itp. to może Ci coś znajde.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

14 Wrz 2010, 13:59

Wymagania to ja mam duże ogólnie, dlatego ciężko mi coś znaleźć :P

Chciałbym się zmieścić w 12tys, nie potrzebuje droższego auta :)

Benzyna, ewentualnie zagazowany, te 100 koni musi mieć.

Kolor srebrny, ewentualnie czarny lub biały. Żadne zielone niebieskie czerwone mnie nie interesują :)

Z wyposażenia wiadomo, elektryka, klima (choć konieczność to nie jest, ale od auta powyżej 10k już raczej powinno się wymagać takiego luksusu).

Sedan czy Hatchback to już nie ma takiego znaczenia.
3 czy 5 drzwi - to zależy jakie auto.

Ogólnie pod uwagę brałem tak (w takiej kolejności):

Audi A3, Golf 4, Astra II, Cordoba, Ibiza

Wiem, że z tymi wymaganiami mogę długo szukać ale jestem cierpliwy :d
Korczus
Początkujący

14 Wrz 2010, 14:46

Zobacz to:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - zostaje jeszcze kasa na pakiet startowy i jakieś fajne alu.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - jakby Cie diesel zainteresował.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - wygląda dość ładnie ale wiem że może być picowany ale obejrzeć nie zaszkodzi.

Jak coś jeszcze ciekawego znajde to podrzuce link.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...

14 Wrz 2010, 15:45

Luknij na to [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

z mojego miasta, tylko chyba poobijany bo coś wspomina o elementach do lakierowania...

[ Dodano: 14 Wrzesień 2010, 17:28 ]
Jutro po robocie jadę to obejrzeć [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Dodzwoniłem się do właściciela, po głosie starszy koleś, mówi że auto w pełni sprawne, sprzedaje bo kupił młodsze. Mówił, że mam do komisu jechać obejrzeć, jak się spodoba to się z nim kontaktować.

Nie chciał podać ceny ostatecznej, powiedział tylko że sprzeda tanio.

Tutaj liczę, że komis oddał by za 11, więc kolo pewnie z 10tys sobie ceni a może jeszcze by się utargowało.

Jak te auta znoszą gaz? Bo ogólnie miałem rovera w sekwencji i byłem zadowolony, mega oszczędna jazda, więc pokusił bym się ponownie.
Korczus
Początkujący

14 Wrz 2010, 16:52

Poprzecierana kierownica sugeruje wysoki przebieg. Nie podobają mi się przednie lampy. Prawa wygląda nieco inaczej niż lewa. Ogólnie jakoś przód tego egzemplarza jest źle spasowany. Być może to tylko wrażenie, ale kierownica wydaje mi się podejrzana, plastikowa osłona od airbagu delikatnie wystaje.Jeśli jednak masz blisko, to zobacz - przejedź się, posłuchaj silnika. Będziesz mieć szerszy pogląd na temat tej a3.
fragman_91
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

14 Wrz 2010, 17:46

Przebieg 229tys jak na 13letnie auto wydaję się przynajmniej realny. Rozmawiałem jeszcze raz z właścicielem powiedział, że 9tys i niżej nie zejdzie. Auto ma drobne zadrapania typu tylny zderzak oraz pęknięta szybę, technicznie wszystko bez zarzutów.

Liczyłem się z większym wydatkiem na auto więc z tego co zostanie można coś ewentualnie poprawić.

Ogólnie jestem zainteresowany, do Kalisza mam ze 100km, jutro się przejadę, najwyżej stracę 100zł na benzynę.
Korczus
Początkujący

14 Wrz 2010, 17:53

Pierwsza A3 była bita z przodu napewno,przebieg to wiadomo można pomarzyć no i ta cena mi sie nie podoba,coś tanio chce mimo że 3elementy do malowania i niewiem jak z opłatami.
Druga z zewnątrz wygląda dość ładnie,szkoda tylko że nie ma fotki tyłu.Silnik pucowany na sprzedaż to raczej pewne.Kurde ale mimo to bym ją obejrzał bo żle nie jest.
Barol
Awatar użytkownika

14 Wrz 2010, 20:32

No prawdopodobnie się przejadę jutro oglądać. Wpatruję się w te fotki już którąś godzinę, żeby jak najwięcej zauważyć. Widzę, że od strony kierowcy ma próg trochę pogięty, tylny zderzak przyrysany, no i ta szyba przednia gdzieś tam pęknięta ale na fotkach nie widać nic. Facet mówił, że już tak jeździ z nią 2 lata więc chyba lekkie pęknięcie od kamyszka.

Nic trzeba zobaczyć na żywo, bo tak to można wieki się zastanawiać. Za 9koła audice z gazem jak będzie w dobrym stanie to grzech nie brać :)
Korczus
Początkujący

14 Wrz 2010, 20:50

No tylko że tak jak pisałem przód był przestawiony napewno i ona mi sie coś za tanio widzi.
Barol
Awatar użytkownika

14 Wrz 2010, 20:54

Ale ja mówię teraz o tej [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] :wink:

[ Dodano: 14 Wrzesień 2010, 21:58 ]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] tą też chciałem wczoraj obejrzeć, spóźniłem się, poszła w niedziele, jakaś babka wzięła za 8900!! Koleś z komisu mówił, że autko było na prawdę ładne i zadbane. Jak widać są nieraz okazje godne uwagi.
Korczus
Początkujący

14 Wrz 2010, 21:13

A ok sorry,co do szyby to ja bym tutaj podchodził ostrożnie,ojcu w Ivecu też pękła szyba od mrozów w zeszłej zimie i tak nic z nią nie robił,jeżdził i jeżdził,mówiłem mu zrób z nią bo przeglądu nie dostaniesz albo coś ale gdzie tam no i pewnego dnia zatrzymali go do kontroli (panowie władza) no i dziękujemy dowód rejestracyjny wzieli i szybe chcąc nie chcąc musiał wymieniać.Ale pomijając to ta A3 z linku wygląda naprawde ładnie.

To ja widze że autka coraz bardziej tanieją :mrgreen: chyba trzeba będzie zacząć cos szukać.
Barol
Awatar użytkownika

16 Wrz 2010, 16:11

Odpuściłem tą audi po dłuższych namyśleniach ;p

Ale mam golfa na oku, jeśli do jutra dalej będzie aktualne to po pracy od razu jadę oglądać bo wygląda na prawdę dobrze i z opisu też widać że nie jest to żaden szrot.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Korczus
Początkujący