Autko do oceny :)

27 Maj 2010, 16:18

Siema, moglibyście ocenić te autka? wiadomo że to trzeba na żywo, przejechać się, ale fachowcy czasami z samej aukcji coś wywnioskują czy warto w ogóle sobie zawracać głowę :)

z góry dzięki

[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

ps. Będę z tego tematu korzystał jak coś w przyszłości mi wpadnie w oko więc proszę o niezamykanie i kasowanie;) pozdr
Korczus
Początkujący

Miejscowość: Leszno

27 Maj 2010, 17:48

musze powiedziec ze ta czarna wyglada elegancko,dobre wyposazenie oraz stosunkowo niska cena tak jak i w przypadku tej srebrnej. Astra fajne i popularne autko lecz nigdy za nim nie przepadalem bo uazam ze jest to leciwe i delikatne auto aczkolwiek jesli jest dobry,zadbany egzemplaz i prawidlowo sie go eksploatuje to mozna smigac i smigac :wink:
jumpero
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Chelm/Londyn

27 Maj 2010, 19:59

No ta czarna wygląda super, koła robią swoje. Tylko zastanawia mnie ten przebieg, trochę mały jak na ten rok. No i kolor, nie wiem czy mi się wydaje czy to jest kameleon? Mieni się z czarnego na zielony, co może oznaczać że była cała malowana. No ale zastanawiam się czy nie jechać jej zobaczyć.
Korczus
Początkujący

27 Maj 2010, 20:06

Co do czarnej to zajebista,przebieg może być realny sądząć po wnętrzu (kierownica) ale nie wiadomo może być wymieniana.Ale coś mi sie za tani widzi.A co do srebrnej to prawdopodobnie bity przód.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Maj 2010, 20:14

Tyle że czarna chyba jest do opłat, stąd może ta cena. Musiałbym przedzwonić popytać co tam z nią.
A srebrna tak mi właśnie podejrzanie wyglądała, ten zderzak jakby inny.
Korczus
Początkujący

27 Maj 2010, 20:25

Tak czarna będzie raczej do opłat ale i tak wyjdziesz na plus bo z opłatami będzie z 11tys.zł.A co do srebrnej to przedni zderzak pochodzi z Astry Bertone i wogóla maska mi sie widzi troche żle spasowana.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy stosowanie dodatków do oleju i paliwa się opłaca?
    Kierowcy ze względu na utrudnioną sytuację na rynku samochodów, coraz częściej poszukują rozwiązań, które pomogą im utrzymać silnik pojazdu w jak najlepszym stanie przez długi czas. Jedną z opcji, jaką oferują ...
    EURO NCAP: Pięć gwiazdek dla nowego Audi A3
    Zdobywając pięć gwiazdek, Audi A3 osiągnęło najlepsze wyniki w teście zderzeniowym przeprowadzonym przez Euro NCAP. We wszystkich kategoriach łącznie, model zdobył 88 na 100 możliwych punktów. Organizacja ds. oceny ...

28 Maj 2010, 05:28

Trochę się nakręciłem na tą czarną, dzisiaj sobie zadzwonię czy aktualne i popytam co tam, jak wszystko będzie ok to się przejadę ją obejrzeć.

Jedyne co mi się nie widzi to ten hak, można to wywalić bez problemów? bo ja żadnych przyczepek nie mam zamiaru ciągać za sobą;)
Korczus
Początkujący

28 Maj 2010, 06:29

Korczus napisał(a): można to wywalić bez problemów?

Jestem pewny ze jest do oplat a więc będziesz musial odwiedzić tez SKP zeby zrobić
OBT przed I rej.w Polsce.Jezeli ją kupisz to przed wyjazdem na SKP demontujesz
hak i diagnosta juz go Ci nie wpisze w dokumentach..... :sad:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

28 Maj 2010, 14:10

Czarna astra, fajna. Koła robią swoje. Na aukcji nie jest nic napisane. Nie jest również zaznaczona opcja-bezwypadkowy. Musisz przedzwonić i popytać. Auto jest na 100% do opłacenia, a więc tak jak wyżej pisali koledzy 2000zł na wstępie nie twoje. Do tego do wymiany rozrząd i wszelkie płyny, chyba że dostaniesz fakturę francuską, że było wymieniane. Jeżeli chodzi o przebieg to wg. mnie kręcony. Każdy handlarz sprowadzając auto, wprowadza swoje korekty. Ludzie na zachodzie nie kupują auta, żeby jeździć nim do sklepu/kościoła. To mit !

Jeżeli chodzi o srebrną to odpuść. Przedni zderzak zakładany chyba ołówkiem. Okropne spasowanie, nie mówiąc już o zupełnie innych odcieniach farby. Zagięty błotnik przy lampie z przodu od strony kierowcy. Maska źle spasowana. Lampy o ile się nie mylę, z modeli po lifcie lub od bertony. Kumulując to wszystko autko po dzwonie, a i spasowanie pozostawia bardzo wiele do życzenia.
jacek04
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kłodzko

28 Maj 2010, 16:13

Dzowniłem, niby wszystko ok, klima i elektryka sprawna, silnik chodzi.

Ale auto nie ubezpieczone nawet nie można nim jechać, koleś mówił że może na jutro załatwi ubezpieczenie jakieś. Lawetą nie mam zamiaru go targać.

Do tego opony w nie za ciekawym stanie.

Zobaczę, jutro koło 19-20 mówiłem mu że mogę podjechać, ale mam przedzwonić prędzej bo o 11 jakiś klient przyjeżdża hehe ciekawe czy kupi :cool:

[ Dodano: Pią Maj 28, 2010 17:24 ]
W sumie ta też jest niczego sobie [link do oferty na Allegro wygasł] i za praktycznie te same pieniądze, tyle że starsza rok. Hehe i tak teraz patrze to będę miał ostro po drodze, żeby obejrzeć oba auta bo są prawie koło siebie.
Korczus
Początkujący

28 Maj 2010, 17:11

Tak wszystko pięknie ładnie tylko przód bity (przedni lewy błotnik ma minimalnie inny odcień),pozatym nie ma fotek prawej strony,środka,silnika itp.
Barol
Awatar użytkownika

28 Maj 2010, 20:11

Po to ma te fele, żeby ją ktoś kupił...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Rok produkcji: 2013

28 Maj 2010, 20:50

Będzie banik...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Rok produkcji: 2013

29 Maj 2010, 00:12

barol91 napisał(a):Tak wszystko pięknie ładnie tylko przód bity (przedni lewy błotnik ma minimalnie inny odcień),pozatym nie ma fotek prawej strony,środka,silnika itp.

Kubuch napisał(a):Po to ma te fele, żeby ją ktoś kupił...

Rozumiem, że mowa o tej srebrnej?

Braki fotek można tłumaczyć lekkim upośledzeniem wystawiającego, bo przecież i tak będzie się oglądało auto na żywo i wszystko się zobaczy.
Korczus
Początkujący

29 Maj 2010, 08:05

Tak mowa o tej srebrnej.
Barol
Awatar użytkownika