Autko do ok. 10 tyś ;)

03 Mar 2008, 23:31

Witam. Niedlugo (mysle ze gdzies do 2 miesiecy, jak zdam prawo jazdy :) ) bede mial zamiar kupic swoje pierwsze autko ;) Zastanawiam sie nad roznymi samochodami i nie wiem co wybrac :P chcialbym zeby to bylo male autko (zebym czul sie pewniej :) ), ma nie byc za stare, dajmy na to >95 :) musi miec wspomaganie kierownicy :P elektr. szyby i takie tam duperelki :P ma malo palic, musi byc ladne :) malo awaryjne. no i musi sie zmiescic w granicach 10 000 zl.
Myslalem nad ktoryms z tych:
Fiat Seicento, Punto II, Bravo
Peugeot 206, 106, 306
Seat Ibiza II FL
Opel Corsa C ( widzialem kilka ogloszen z cena ok. 11000-12000, tylko pewnie te ktore sa najtansze to beda najbardziej zużyte? )
Renault Clio 2
VW Polo III, Lupo
Ktore z tych samochodow polecacie?? Ktory by byl najlepszy?? A moze polecacie cos jeszcze innego??
grzesiek06
Nowicjusz

04 Mar 2008, 11:42

Ja to bym polecił Honde civic IV gen np.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Atutem auta jest niska awaryjnośc oraz niskie zuzycie wachy i w miare przyzwoite wyposarzenie
NFSU9
Aktywny

Miejscowość: WWA
Auto: 350z
Silnik: 3.5v6 300km

04 Mar 2008, 14:55

NFSU9 napisał(a):Ja to bym polecił Honde civic IV gen np.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Atutem auta jest niska awaryjnośc oraz niskie zuzycie wachy i w miare przyzwoite wyposarzenie

Ja również, albo ewentualnie Corsę B, bo C za takie pieniądze to tłuczone ze wszystkich stron i po dachowaniu chyba.
RadmaX
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Toruń
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Manewr skrętu na skrzyżowaniu
    Manewr skrętu – kierowcy często nieprawidłowo wykonują ten manewr, nie dostosowują prędkości, nie biorą pod uwagę warunków pogodowych i zapominają o zatrzymaniu się, gdy skręt jest warunkowy. "Po pierwsze, przed ...