REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
BRODATY napisał(a):. Wiele samochodów wyprodukowanych po roku 2000 to już szroty nawet przy normalnym użytkowaniu.
Jasiek90 napisał(a):Nie wiem skąd wziął się ten idiotyczny "syndrom roku 2000 jak katastrofy dla motoryzacji".
Jasiek90 napisał(a):Myślę, że więcej ma to wspólnego z pocieszaniem się ludzi którzy muszą jeździć starymi samochodami bo nie stać ich na nowszy niż z rzeczywistością.
Jasiek90 napisał(a):trwalsze bo przewidziane do cięższej eksploatacji
Jasiek90 napisał(a):Myślę, że więcej ma to wspólnego z pocieszaniem się ludzi którzy muszą jeździć starymi samochodami bo nie stać ich na nowszy niż z rzeczywistością.
Jakie samochody 30letnie widujesz jeszcze na ulicach? z trudem da się znaleźć 20latki.
Społeczeństwo się bogaci i ludzie już nie muszą jeździć jednym samochodem do końca życia.
Jeśli ktoś chce mieć stary samochód to kupuje youngtimera a nie jeździ dojechanym do granicy wytrzymałości W123 lub e30 śmiejąc się z ludzi w nowych samochodach "bo ich tyle nie przejedzie" a z tego co zauważyłem na tym u nas głównie się opiera przeświadczenie o wyższości starych aut.
Kompakty typu: Astra, Golf, Bravo, Megane, Corolla były projektowane po to by jeździć przez to 15 lat powiedzmy a potem by oddać je na złom, bo tak jest w większości krajów europejskich i tak było 10-15 lat temu i tak jest teraz.
Podobnie z autami małymi,klasy średniej, vanami itd jeśli jakiś samochód dojeździł 20lat to raczej wyjątek niż reguła.
jiGsaw napisał(a):niedługo marki będą się różnić tylko znaczkiem
Jasiek90 napisał(a):BMW już od paru lat montuje silniki które skonstruowało wspólnie z Peugeotem i Citroenem.