Autko do za 5 - 6 tyś

02 Wrz 2010, 17:30

Mam do Was prośbę o pomoc w wyborze swojego pierwszego samochodu. Czytałem troszkę forum, ale nie bardzo mogę się zdecydować, bo tu ktoś pisze tak, a w drugim wątku inaczej. Jak każdemu zależy mi aby samochód był jak najmniej awaryjny, spalanie ok 5-6l no i pod względem blachy w przyzwoitym stanie. Krótko mówiąc żeby można "depnąć" i pojeździć, a nie grzebać w nim i brudzić się w smarach. Z tego co wyczytałem często wymieniane są Honda Civic V, Renault Clio I, VW Golf II i III, Opel Corsa, Citroen Saxo, Ford Fiesta. Proszę powiedzcie mi co z tego zestawu najlepiej pasuje do moich wymagań no i co polecacie. Czy macie też ewentualnie jakieś swoje propozycje?

Z góry dzięki
bargidg
Nowicjusz

02 Wrz 2010, 17:39

Jeszcze mozesz dopisac Peugeot 106 oraz 306, VW Polo III, Daewoo Lanos, Mitsubishi Colt V, Suzuki Swift III, Seat Ibiza II.
Wybor masz spory :)
kowalsky
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2008
Auto: Opel Vectra
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

02 Wrz 2010, 22:23

Ja dorzuce jeszcze Daewoo Espero,Fiat Punto I.Tak wogóle to bierz auto które będzie w jak najlepszym stanie ewentualnie podrzuć linka na forum to je ocenimy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Wrz 2010, 22:57

każdy dorzuca co chce,toyota carina E,golf II oki.jednak 80 będzie znaczniej komfortowa,(te same motory co golf)naj..1,8E 1.6td niezatapialne..
Konsar008
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Północ

02 Wrz 2010, 23:07

ja tez bym doradzil AUDI 80 dobre auto sam szukam takiego
Papież? A ile on ma dywizji?

J. Stalin
emilo222
Aktywny

Miejscowość: kuj-pom inowrocław

03 Wrz 2010, 20:47

A ja Ci polecam BMW. Naprawdę da się kupić BMW do 5000 zł

Pozdrawiam
pawel30
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

03 Wrz 2010, 21:57

Kupić to jedno a utrzymać to drugie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

03 Wrz 2010, 22:00

Audi 80 za 5-6 tysiaków? Może być ciężko. Chyba bylo by łatwiej o BMW w dobrym stanie bo ludzie boją się tych samochodów i przez to ceny nie są wygórowane.
nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem... ;)
BRODATY
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Muhlhausen ;)
Auto: Nissan Terrano II
Silnik: 2.4 KA24E 124KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 1995

03 Wrz 2010, 22:12

No niby tak ale znaleść takie BMW w db stanie za te pieniądze graniczy z cudem.
Barol
Awatar użytkownika

03 Wrz 2010, 22:29

Mój kumpel ma takie cudo. E32 (jeśli czegoś nie pomieszałem), rocznik 1990, stan idealny. Wartość rynkowa ok 6-7 tysiaków. Za taką gablotę 7 kawalków to jak za darmo. Jezdzi już 20 lat i pewnie jeszcze z 10 pojezdzi. Wiele samochodów wyprodukowanych po roku 2000 to już szroty nawet przy normalnym użytkowaniu.
BRODATY
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

03 Wrz 2010, 23:00

Bo teraz auta projektują księgowi a nie inżynierowie ;-)
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML

04 Wrz 2010, 00:57

BRODATY napisał(a):Mój kumpel ma takie cudo. E32 (jeśli czegoś nie pomieszałem), rocznik 1990, stan idealny. Wartość rynkowa ok 6-7 tysiaków. Za taką gablotę 7 kawalków to jak za darmo. Jezdzi już 20 lat i pewnie jeszcze z 10 pojezdzi. Wiele samochodów wyprodukowanych po roku 2000 to już szroty nawet przy normalnym użytkowaniu.

To ma jakiś mocno średni albo biedny egzemplarz, bo zdrowe to raczej ponad dychu trzeba dać.

Do autora - zacznijmy od tego, że Twoje warunki są z kosmosu. Chcesz mieć auto, które pali tyle co mały diesel bez turbiny, do tego niepognite i aby można było depnąć, a to wszystko za 5 - 6 tysi. :shock:
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

04 Wrz 2010, 06:43

No co Ty,przecież każdy chce takie auto :mrgreen:
Barol
Awatar użytkownika

04 Wrz 2010, 10:18

Zależy też kto co ma na myśli mówiąc depnąć. Nie chodzi mi o jakieś super osiągi. Może źle się wyraziłem. Chodzi mi o auto w dobrym stanie do 6 tys. Spalenie fakt, przesadziłem, 5-6, ale nie chciałbym by palił mi więcej niż 8 litrów. Sorka za zamieszanie.
bargidg
Nowicjusz

04 Wrz 2010, 12:37

jiGsaw napisał(a):To ma jakiś mocno średni albo biedny egzemplarz, bo zdrowe to raczej ponad dychu trzeba dać.

Nie ma skóry i klimy a tak pozatym to perełka. Nie będę tu snuł opowieści. Zobaczyłbyś to byś zrozumiał.
BRODATY
Stały forumowicz
Awatar użytkownika