Autko lekko skręca w prawo po puszczeniu kierownicy

14 Wrz 2008, 14:10

Witam!
Od kilku dni w moim Oplu Astra ( piersza generacja ) zaczyna mnie niepokoić fakt , iz autko skreca lekko w prawo gdy puszczę kierownice.. chcialem sie zapytac co moze byc powodem takich objawów ? biore juz pod uwagę zbieżnośc i jakies problemy z układem wspomagania .. ?
pawelm
Nowicjusz

• 14 Wrz 2008, 15:41

Myślę, że na początek powinieneś wybrać się na zbieżność to jest koszt około 50-60 zł zakładając, że nie będzie trzeba rozbijać końcówek drązków.
    the_wizard
    Nowicjusz

14 Wrz 2008, 16:28

Najpierw sprawdz czy masz w każdym kole równe ciśnienia
    rikiMor0102
    Aktywny
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
    Miejscowość: góral podbeskidzia
    Prawo jazdy: 01 08 2005
    Auto: Opel Kadet 1,6 Opel Corsa 1,4

15 Wrz 2008, 22:22

Zanim pojedziesz ustawić zbieżność,sprawdz jak pisze kolega wyżej ciśnienie w kołach z przodu - powinno być jednakowe.Następnie zerknij na bieżnik czy jest jednakowy i czy jest równo zużyty w obu kołach.Sprawdz też czy ci ściąga na innej drodze - czasami może to być wina asfaltu,który jest nierówno położony...
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

25 Wrz 2008, 09:49

Jeżeli ciśnienie jest ok,zamień koła(prawe na lewe),jeżeli będzie ściągał w lewo może byc wina opony(miałem ten problem,przekręciłem opone na feldze i było ok).
    Pozdrawiam
    Bruner75
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
    Miejscowość: TST
    Prawo jazdy: 19 07 1993
    Auto: Skoda Octavia II 1.9 TDI
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus IS 430
      Wyjątkowym samochodem Lexusa był również IS 430, opracowany na targi SEMA w 2003 roku. Choć auto na pierwszy rzut oka przypominało po prostu nieco stuningowanego sedana IS, zmiany były znacznie istotniejsze. Pod maską ...
      Zima nadchodzi !!
      Zapalanie krok po kroku Jeśli auto jest mocno zaśnieżone, dobrze jest w pierwszym rzędzie oczyścić tablicę rejestracyjną. A już bardziej na serio - okolice drzwi (lub całe auto, o ile jesteśmy pewni, że zapali) po to, by ...