Autko lekko sportowe - E46, lub SUV- HR-V do 18000 zł

30 Lip 2012, 21:47

Dobry wieczór: ) witam serdecznie jako nowy użytkownik tego forum.

Stoję przed wyborem nowego auta.
Biorę pod uwagę dwa typy aut, gdyż oba mają w sobie coś co mi się zwyczajnie podoba;
1. Auto o zacięciu sportowym.
Szczególnie podoba mi się BMW e46 coupe. Co sądzicie o tym aucie? Jak z awaryjnościa, ceną części, niezawodnością, jaki silnik jest kompromisem między w miarę tanią eksploatacją oraz przyzwoitymi osiągami(głównie mam na myśli dynamikę, przyspieszenie, wyprzedzanie itp.)?
No i najważniejsze, czy w cenie do 18000 zł da radę kupic zadbany egzemplarz?

Może macie też propozycję innych aut o podobnej budowie i charakterystyce(2/3 drzwiowe, lekko sportowe, wygodne i fajnie wykończone wnętrze-to dla mnie ważne)?

Typ 2. SUV
Tutaj zastanawiałem się nad Hondą HR-V, ale niestety trudno znaleźc jakieś rzeczowe opinie o tym aucie. Chciałbym wersję 3 drzwiową. Jak z komfortem w tym aucie? Jak z osiągami? Jaki silnik wybrac? Warto zainteresowac się tym modelem?
Najwiekszy jego minus to plastikowe wnetrze ktore nijak mi sie nie podoba, więc może da radę kupic jakiegos fajniejszego suva do kwoty 18000zł?

Czekam na wasze opinie i wypowiedzi, szczególnie zależy mi na informacjach dot. e46, ale o Hondzie tez chetnie poczytam : )

pozdrawiam
Planujacy
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 11 1992