Autko na start

24 Lip 2015, 12:43

Cześć, rozglądam się powoli za swoim pierwszym samochodem. Nie mam niestety wysokiego budżetu na ten wydatek bo około 4000zł. Na LPG raczej nie liczę w tej cenie, więc zapewne skończy się na benzynie. Chciałbym żeby było 5-cio drzwiowe i nie kombi :) Fajnie gdyby nie paliło za dużo i było w miarę ekonomiczne. Nie będzie mega mocno eksploatowane, czasami do szkoły, czasami gdzieś do miasta i podczas jakichś weekendowych wypadów. Brałem pod uwagę Honde Civic VI, Opla Astre II ale ostatnio bardzo przypadła mi do gustu Vectra B. Jeśli możecie to powiedzcie czy to auto będzie się nadawało na początek, jeśli tak to na co warto zwracać uwagę przy kupnie no i jeśli możecie to oceńcie tą: [link do oferty na Allegro wygasł]

PS. Jeśli dokładałbym jeszcze kasę (co mi sie słabo widzi) to czy Honda Accord VI powiedzmy do 6k to szrot? ([link do oferty na Allegro wygasł])

Dzięki i pozdrawiam

#EDIT

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ?
koziou
Nowicjusz

Auto: Suzuki Swift I

24 Lip 2015, 14:05

Vectry są za tanie jak na polifty a ten drugi ma kiepski silnik 2,0 dti. Honda też coś tania. Civic Vi okey II jego bym szukał
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

24 Lip 2015, 15:54

Accord VI od 9k
Astra G od 6k
Vectra polift od 5k

Aspiracje to Ty masz ale kasy brak.. Jedynie starczy cudem na Civica VI
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

24 Lip 2015, 16:08

Jak rozpatrujesz hondy to zerknij może na rovera 25/45/ 600, nieraz jakaś 400 w dobry stanie się trafi za na prawdę nie duże pieniądze.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

24 Lip 2015, 16:44

Uuu ten Rover świetny, bardzo ładnie się prezentuje. A jak z częściami do niego? Awaryjność na polskich drogach? Nie będę ukrywał ze jestem laikiem.
koziou
Nowicjusz

24 Lip 2015, 17:48

Części nie brakuje, drogie nie są, samochód raczej bezawaryjny.
Modele 200/400/600 miewają dość często problemy z korozją.
W kwocie ok 5 tys. zł celował bym już na Twoim miejscu w rovera 45.
45 mają znacznie lepszą blachę i jak nie są kombinowane to nie gniją.
Najlepszym silnikiem w tych samochodach jest diesel. Prosty jak budowa cepa, ekonomiczny i tani w naprawach jak kultowe 1.9 Tdi VW.
Sam miałem trzy roverki, możesz zobaczyć w mojej galerii. Narzekać nigdy nie mogłem choć mają swoje niewielkie niedociągnięcia jak każdy samochód.
Jak wpadnie Ci w oko jakiś egzemplarz to wrzuć link w temacie, obczaje co i jak.

Tu masz w mojej ocenie extra egzemplarz:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Fotel samochodowy Toyoty z drukarki 3D
    Fotele samochodowe zazwyczaj nie należą do najwygodniejszych, choć bywają chlubne wyjątki. Producenci mają w tej dziedzinie jeszcze wiele do zrobienia. Dzisiejsze fotele samochodowe konstruowane są z wykorzystaniem dość starych ...

24 Lip 2015, 19:42

Chyba się zakochałem w 45 :roll: w życiu bym nie przypuszczał ze w takiej cenie można liczyć na takie wykończenie w srodku, jak dla mnie na prawdę bajka. W dodatku czytam opinie i nie mogę pozbyć się zdziwienia. Do tej pory w internecie nie dało ustalić się które auto tak na prawdę jest dobre, jedni chwalili to, inni tamto, wiec wszystko zawsze zalezalo od egzemplarza. W 45 na pewno też wiele zależy od egzemplarza ale jak czytam opinie o ekonomii, spalaniu tego samochodu to serio niedowierzam :) 45 z linku boska. Zapewne będę się rozglądał w tym modelu
koziou
Nowicjusz