REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Invi napisał(a):PS. Te historyjki z Niemcem, który trzyma auto pod kocem to również mit.
Hala napisał(a):Duży90, a możesz wyjaśnić dlaczego?
U mnie kuzyn ma Astrę 'K' kombi i śmiga z rodziną na wakacje ok 1000 km, do tego ma prywatną firmę i rocznie robi ok 40 tys.
Fakt on ma cdti a nie Pb, ale wybór paliwa to osobna sprawa, z tego co kojarzę są diesle w Astrach co po 160 koni mają apropo tematu także, kwestia raczej wygody i potrzeb.
duzy90 napisał(a):Nie obraź się, ale dla mnie kompakt to takie auto do wszystkiego, a jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Do miasta lepiej sprawdzi się segment a/b, na trasy o wiele wygodniejszy jest segment d/e. Wiem, kiedyś ludzie polonezami i dużymi fiatami jeździli na wakacje, tylko teraz czasy trochę się zmieniły. Jechałem 700 km w212 i nawet nie poczułem że jakąś trasę robiłem, w porównaniu do astry czy jakiegoś innego kompakta to inna galaktyka jeśli chodzi o wygodę. Zresztą nawet w PL kompakt był na topie kila lat temu, teraz królują mniejsze suvy wielkości tuscona czy sportage, a kompakt stał się domeną przedstawicieli handlowych.
Ponadto znowu porównujecie przebiegi diesla i benzyny. Ja piszę o przebiegach astry w benzynie, a Ty wyskakujesz z przebiegami diesla. To nie czasy 1.9tdi, że ktoś kupował diesla do jazdy po mieście bo mało palił, teraz tym się jeździ w trasy. Tak więc skoro astrą w on robi się większe przebiegi, tak samo a5 w on robi się większe przebiegi, tym bardziej na zachodzie. Dlatego znalezienie takiej kilkuletniej a5 w dieslu z małym przebiegiem graniczy z cudem.
Hala napisał(a):Taka Astra czy Golf dzisiaj to poziom Passata B5 czy Audi A4
a wg Ciebie ile ma kosztować 20 letnie popularne auto?Gradory napisał(a):Passat B5 za kilka tysięcy złotych? Żartujesz?
mike napisał(a):a wg Ciebie ile ma kosztować 20 letnie popularne auto?
duzy90 napisał(a):Nowe astra czy golf to poziom starego paska b5 czy audi a4 b6 pos wzgledem ilosci miejsca czy komfortu. Przejezdz sie paskiem b8 czy a4 b8/b9 i wtedy porownuj z golfem. Rzeczywiscie "prawie" to samo...
Dla mnie koniec ot.