Autko po gradobiciu, opłaca sie czy nie ?? BMW e46

19 Sie 2008, 18:46

Witam mam okazje kupić BMW e46 99rok z Włoszech po gradobiciu, dzwoniłem do kumpla we Włoszech oglądał auto i do roboty jest maska i dach, tylna klapa ma tylko dwa wgniecenia wiec dam sobie spokój narazie z nią. Samochód jest po gradobiciu, dużym gradem. Rożnicą w cenie jak narazie to jakies 1000-1200euro miedzy autem w dobrym stanie a tym, ale myślę ze jeszcze coś potarguje. Gadałem ze znajomym blacharzem-lakiernikiem i powiedział mi ze w 1500-2000zl się zmieszczę z tym na pewno. Z prostego rachunku wynika ze sie opłaca, ale jednak jest to auto przy którym już było robione.....
Wiec jak myślicie :?:
matyslubin
Nowicjusz

19 Sie 2008, 20:38

czy ci ktos kupi puzniej auto dwa lata i wszystko wyjdzie kazde mjejsce i zaden lakiernik ci tego niezrobi zeby to niewyszlo z czasem
kolowrotek
Nowicjusz

19 Sie 2008, 20:52

No właśnie i dlatego się zastanawiam. Wiem ze autem nie będę jeździł na pewno dłużej niż rok i nie wszyscy co kupują auta, się na nich znają...
matyslubin
Nowicjusz

19 Sie 2008, 21:00

ciężko powiedzieć...
Jesli lubisz się bawić i jeździć po warsztatach, może sie opłaci...
zupazkota
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: GOP

20 Sie 2008, 21:00

Mam jeszcze jedno pytanko, nie będę zakładał osobnego posta, mam taka BMW z przestawionym kątem wtrysku, napisane jest ze na zimnym silniku chodzi elegancko a jak sie zagrzeje zaczyna się nierówna praca... co o tym myślicie ?? jakie koszty ewentualnej naprawy ??
matyslubin
Nowicjusz

20 Sie 2008, 21:03

co do lakierku :P które auto nie było bite??? ja takiego nie znam :P Jeżeli wiesz co to jest to brać i nie oglądać się :wink:
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Jazda w klapkach lub boso - to niebezpieczne!
    Zwłaszcza latem zdarza się, że kierowcy prowadzą samochód w nieodpowiednim obuwiu, takim jak klapki czy sandały na koturnie, a czasem nawet próbują obsługiwać pedały gazu czy hamulca bosymi stopami. Grozi to ...