Autko po gradobiciu, opłaca sie czy nie ?? BMW e46

19 Sie 2008, 19:46

Witam mam okazje kupić BMW e46 99rok z Włoszech po gradobiciu, dzwoniłem do kumpla we Włoszech oglądał auto i do roboty jest maska i dach, tylna klapa ma tylko dwa wgniecenia wiec dam sobie spokój narazie z nią. Samochód jest po gradobiciu, dużym gradem. Rożnicą w cenie jak narazie to jakies 1000-1200euro miedzy autem w dobrym stanie a tym, ale myślę ze jeszcze coś potarguje. Gadałem ze znajomym blacharzem-lakiernikiem i powiedział mi ze w 1500-2000zl się zmieszczę z tym na pewno. Z prostego rachunku wynika ze sie opłaca, ale jednak jest to auto przy którym już było robione.....
Wiec jak myślicie :?:
matyslubin
Nowicjusz

19 Sie 2008, 21:38

czy ci ktos kupi puzniej auto dwa lata i wszystko wyjdzie kazde mjejsce i zaden lakiernik ci tego niezrobi zeby to niewyszlo z czasem
kolowrotek
Nowicjusz

19 Sie 2008, 21:52

No właśnie i dlatego się zastanawiam. Wiem ze autem nie będę jeździł na pewno dłużej niż rok i nie wszyscy co kupują auta, się na nich znają...
matyslubin
Nowicjusz

19 Sie 2008, 22:00

ciężko powiedzieć...
Jesli lubisz się bawić i jeździć po warsztatach, może sie opłaci...
zupazkota
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: GOP

20 Sie 2008, 22:00

Mam jeszcze jedno pytanko, nie będę zakładał osobnego posta, mam taka BMW z przestawionym kątem wtrysku, napisane jest ze na zimnym silniku chodzi elegancko a jak sie zagrzeje zaczyna się nierówna praca... co o tym myślicie ?? jakie koszty ewentualnej naprawy ??
matyslubin
Nowicjusz

20 Sie 2008, 22:03

co do lakierku :P które auto nie było bite??? ja takiego nie znam :P Jeżeli wiesz co to jest to brać i nie oglądać się :wink:
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Światowy Zlot Citroenów 2CV
    Światowy Zlot fanów modelu Citroena 2CV zgromadził miłośników już po raz dwudziesty drugi. Odbył się on pod koniec lipca od 26 do 30 w portugalskim kurorcie Ericeira nad Oceanem Atlantyckim. Światowy Zlot 2CV ...