Autko Sportowe .

22 Sie 2009, 02:04

Zastanawiam się nad kupnem auta
chodzi mi o autko sportowe , 2/3 drzwiowe ,
małe , zgrabne , o pojemności między 2.0 a 2.5 Litra ,
do tej pory myślałem nad czteroma modelami oto one
Audi TT
BMW Z4
Mazda RX8
Nissan 350z

Mam do dysponowania 100 Tys .
co radzicie z gory dzieki za pomoc . ;]
matusik
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

22 Sie 2009, 10:00

Aui TT z silnikiem 2.5 to aż (340)km ogólnie auto jest dobre niemozna się niczego przyczepić poza układem jezdnym jest troche sztywne ale przy autach sportowych to raczej dobrze.Widoczność z tyłu nie jest rewelacyjna.I dodam że jakbym miał kupywać te auto to z silnikiem 3.2 .BMW to już nieco droższy egzemplasz ale nie można powiedzieć że lepszy.Mazda to auto chyba najdroższe w utrzymaniu duzo pali...ale kto kupuje sportowa bryke żeby nie wydawać :mrgreen: Mazda dobre auto jak ktoś chce poszaleć to niezly wybór.Nissan to już nei jest takie coś jak BMW czy AUDI chociasz autem da się jeździć :smile: super przystosowane do jazdy szybkiej na prostych drogach.
Ijeszcze dodam że Nissan robi najszybciej setke
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grd

22 Sie 2009, 11:39

Jesli chcesz sportowe auto to bierz Impreze STI albo Lancera Evo. Wszystkie samochody, które wymieniłes wyżej mają bardzo mało wspólnego z maszynami sportowymi:)
STI 440hp / 660NM
RS4 B7 Avant 420hp
Legacy 3.0 Spec B 245hp
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

22 Sie 2009, 17:16

Ale mają to "coś" , są też zajeb**te dają też pewien respect . Wobec innych użytkowników dróg . Zastanawiam się także nad Oplem Astrą OPC .

W mazdzie silnik 1.3 a 194 Konie ,

Impreza i Evo ? , Nad Evem bym się zastanawiał ale Impreza zdecydowane nie . :P

Fajnie by było gdyby był w wersji cabrio .
matusik
Nowicjusz

22 Sie 2009, 17:59

Moze Brera? :mrgreen:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

22 Sie 2009, 20:37

Ale mają to "coś" , są też zajeb**te dają też pewien respect . Wobec innych użytkowników dróg . Zastanawiam się także nad Oplem Astrą OPC

Ja jestem facetem i te samochody poprostu do mnie nie przemawiają, są zbyt kobiece...

Respect? 200koni mają rodzinne kombiaki więc żadnego respectu to nie robi.

Dla mnie samochód może być ładny ale dopiero wtedy kiedy bardzo dobrze się go prowadzi:)
MajkPZM
Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

20-tysięczny egzemplarz Audi R8
    Zwieńczeniem sześciu lat precyzyjnej pracy jest wspaniała uroczystość. Z taśmy produkcyjnej fabryki Audi w Neckarsulm, zjechał 20-tysięczny egzemplarz Audi R8. To Audi R8 GT Spyder o mocy 560 KM, w kolorze Sphärenblau. ...

22 Sie 2009, 22:31

hmm może masz trochę i racji . . . :) zainteresowałeś mnie tym subaru i evo . :P jak myślisz co było by lepsze subaru czy evo ?? , podaj plusy i minusy tych samochodów :)
matusik
Nowicjusz

23 Sie 2009, 11:43

Dla mnie oba te samochody są świetne. Tylko, że te samochody są stworzone do jednego - mega szybkiej jazdy. Jesli nie miałes wczesniej stycznosci z samochodem powyzej 250koni to nie polecam kupowac bo jak się pewnie orientujesz ani Impreza ani Evo nie mają kontroli trakcji i lekkie muśnięcie gazem w złym momencie może skonczyć się na drzewie.

Jako, że siedze troche w sporcie ( Rally Sprinty, KJSy, 3cia liga ) to z doświadczenia wiem, że lepiej radzą sobie Subaraki, są poprostu szybsze.

Problem jest tylko taki, że STI są droższe niż Evo i trudniej trafic dobrą sztuke bo większość na allegro to sprowadzane "bezwypadkowe igły " z USA, które mają bogatą wypadkową przeszłość.

Koszty utrzymania podobne, Impreza przy normalnej miejskiej jezdzie łyka 13-15l paliwa ( dobrego około 5,5zł za 1L), oczywiscie zmiana oleju co 6-8tyś ( ja zmieniam olej raz na 2/3 miesiące).

Jesli faktycznie byś się zdecydował na zakup Subaraka czy Evo moge udzielić pomocy gdzie szukać samochodu jako, że jestem zarejestrowany od bardzo dawna na "SIP" ( Subaru import polska ) i znam większość polskich Imprez STI.
MajkPZM
Zaawansowany