23 Sie 2009, 11:43
Dla mnie oba te samochody są świetne. Tylko, że te samochody są stworzone do jednego - mega szybkiej jazdy. Jesli nie miałes wczesniej stycznosci z samochodem powyzej 250koni to nie polecam kupowac bo jak się pewnie orientujesz ani Impreza ani Evo nie mają kontroli trakcji i lekkie muśnięcie gazem w złym momencie może skonczyć się na drzewie.
Jako, że siedze troche w sporcie ( Rally Sprinty, KJSy, 3cia liga ) to z doświadczenia wiem, że lepiej radzą sobie Subaraki, są poprostu szybsze.
Problem jest tylko taki, że STI są droższe niż Evo i trudniej trafic dobrą sztuke bo większość na allegro to sprowadzane "bezwypadkowe igły " z USA, które mają bogatą wypadkową przeszłość.
Koszty utrzymania podobne, Impreza przy normalnej miejskiej jezdzie łyka 13-15l paliwa ( dobrego około 5,5zł za 1L), oczywiscie zmiana oleju co 6-8tyś ( ja zmieniam olej raz na 2/3 miesiące).
Jesli faktycznie byś się zdecydował na zakup Subaraka czy Evo moge udzielić pomocy gdzie szukać samochodu jako, że jestem zarejestrowany od bardzo dawna na "SIP" ( Subaru import polska ) i znam większość polskich Imprez STI.