23 Wrz 2016, 17:15
Witam fanatyków, laików i ekspertów motoryzacji
Przede mną dylemat, przejrzałem masę ogłoszeń, poczytałem nieco opinii o silnikach, jednak wciąż bez decyzji. Najbardziej w oko wpadają marki Opla (Insignia) oraz Audi (A4), ewentualnie VW, BMW, Ford, ale jestem otwarty na wszystkie propozycje. Jedyne co mnie limituje to wartość zakupu auta (jak w tytule, do 55tys, sam zakup, nie licząc kosztów rejestracji czy ewentualnych dodatkowych napraw/wymian części/kupna opon, bo na to mam przewidzianą rezerwę). Wytyczne na jakich się skupiam.
- benzynka (jeździć na co dzień będę głównie po mieście, raz na tydzień trasa <50-60km, średnio raz na miesiąc przewidziana dłuższa trasa >300km
- powyżej 150km (jestem młody, kawaler, chciałbym jeszcze się nacieszyć z jazdy, lubię auta z solidnym przyspieszeniem, nie zamulające, ale nie mówię, ze jestem królem szos);
- komfort jazdy (wyciszony, nie chciałbym słychać stękań plastików przy prędkości już 100km/h na autostradzie
Nie nastawiam się na rocznik, w tym przedziale cenowym z reguły przewijają się auta od 2008/09 r do 2010/11 i patrząc realnie takie pewnie będziecie mi proponować. Wnętrze auta - nie skupiam się na bajerach, nie musi być przepychu w kwestii wyposażenia, ale sądzę, że w tej cenie wyposażenie powinno stać już na odpowiednim poziomie. Priorytetem jest napęd na przód jak i również skrzynia manualna, jednak nie mówię NIE automatom. Na ten moment tyle, gdybym zapomniał czegoś ważnego w moich preferencjach, napiszcie