Autko w lekki teren

01 Mar 2010, 12:12

Witam! Mam pytanko chciał bym kupić auto do 30tys i mam dylemacik co wybrać w grę wchodzą wymienione w tytule auta, ale jeszcze myślę o terrano II Prosił bym o opinie o tych autach, koszty eksploatacji, usterkowość :cry:Będę bardzo wdzięczny o opinie o tych autach ich użytkowników.
dan15
Nowicjusz

Miejscowość: mazowieckie

01 Mar 2010, 14:40

A co byś powiedział na Opla Frontere ?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS
Skrzynia biegów: Manualna

01 Mar 2010, 15:08

jeśli mówimy o autach terenowych to o ekonomike nie pytaj :mrgreen: spali ile wlejesz ;)
ale niekoniecznie większy silnik będzie palił więcej, przy tak ciężkich autach jednak duży moment się przydaje ... bardzo

co do auto to podaj jakie masz propozycje? ponarzekamy na każde ;) bo jażde ma wady i zalety ;)
a polece ci Pajero 2 generacji ;)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

01 Mar 2010, 17:50

Ja tak jak koledzy wyżej Frontera i Pajero a od siebie dorzuce jeszcze Grand Vitare i Santa Fe.

Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Mar 2010, 20:09

Witam!Koledzy dziękuję za odzew :razz: ale zapomniałem dopisać że biorę pod uwagę głównie toyotę rav-4 lub nissan x-trail ewentualnie nissan terrano II dziękuję za propozycje.
Opel odpada mój kolega ma i nie poleca natomiast Pajero myślę że ciut za wielkie, autko ma mi służyć jako sam miejski z wypadami na rybki, polowanko, grzybki.
Pozdrawiam.
dan15
Nowicjusz

Miejscowość: mazowieckie

01 Mar 2010, 21:53

Na Twoim miejscu rozejzalbym sie(tak jak napisal Barol91) Suzuki Grand Vitara.Trwaly,w miare ekonomiczny i malo awaryjny.nissanami chyba czesciej musialbys odwiedzac mechanikow...
robert_0886
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice W-wy
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota silniki 1JZ-GTE i 2JZ-GTE
    Sześć cylindrów w układzie rzędowym. Pojemność: od 2,5 do 3 litrów. Zalety: dostępność i dobry potencjał do tuningu. Silniki Toyoty z rodziny JZ zyskały już status legend. Solidny żeliwny blok jest w stanie ...

01 Mar 2010, 22:52

pajero 2 generacji w krótkiej budzie jest krótsza za równo od X-traila jak i Ravki, zresztą oba auta nie nadają się w teren żaden :!:
terrano to już terenówka rozmiarami przypominająca pajero 2 :wink:
ale pajero oferuje więcej od terrano, (m.in: centralny dyfer /w skrzyni SuperSelekt/, blokade mostu /LSD lun mechaniczną 100%/ wieksza gama silników)
obydwa te auta (pajero2 i terrano2) są porównywalne, IFS z przodu, sztywny most z tyłu, podobne zawieszenie, podobne wady i zalety
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)