Autko z klasą do +/- 20 tyś.

12 Sie 2013, 19:41

Witam serdecznie. Mam do Was prośbę drodzy użytkownicy.
Otóż tak, obecnie jeżdżę audi A6 2.5 TDI 1999 r. Lecz, już trochę zaczyna fiksować, a szczerze przyznam, że zbytnio nie chce mi się z nią bawić w jakieś remonty. Poza tym mam już ją troszkę czasu, a nadarzyła się okazja, aby kupić coś 'lepszego'.

A więc tak, szukam czegoś co będzie dawało satysfakcje i będzie genialnie wyglądało, chciałbym aby to był sedan, aby nie palił zbyt dużo (coś jak audi A6 w zupełności wystarczy) nie chce abym miał niespodziankę na trasie (gdzie moje paliwo!?) ale oczywiście też musi mieć te przyspieszenie, szukam czegoś w Dieslu, benzyna - gaz, nie wchodzą w rachubę. Potrzebuje też aby autko było cięzkię i dobrze się prowadziło, VW Golf i inne małe puszki nie wchodzą w grę.

Poświęciłem kilka dni na poszukanie czegoś konkretnego, lecz bez skutków.. Brałem pod uwagę Lexusu, Jaguary, ale z tych dwóch, to ten pierwszy zaczyna mi się podobać dopiero od konkretnych sum, a Gepard prawdę mówiąc myślałem, że będzie coś ładniejszego..

Myślałem nad Peugoem 407, lecz w większej decyzji jestem na nie.. A na siłę nie chce nic kupować. Także, liczę na Waszą pomoc co do wyboru, bo niestety, ja nie mam pojęcia, myślę, że znajdę kilka propozycji od przyjacielskich forumowiczów! Pozdrawiam serdecznie.

dzida napisał(a):Ciężkie auto które będzie mało paliło? Nie nastawiaj się na coś co nie istnieje.
[link do Otomoto wygasł] ... 20227.html
[link do Otomoto wygasł] ... 95355.html

Audi, którą jeżdżę rekordowo spaliła 4.76 na 100km. Sam byłem w szoku, na trasie spala 6-7l przy 140km/h. Więc istnieją :)
Ostatnio edytowany przez cieslak160, 12 Sie 2013, 20:12, edytowano w sumie 1 raz
cieslak160
Obserwowany

Auto: Audi A6

12 Sie 2013, 19:51

Ciężkie auto które będzie mało paliło? Nie nastawiaj się na coś co nie istnieje.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

12 Sie 2013, 20:37

Widzę, że lipka trochę na tym forum.
Dobranoc.

// Sorka za spam.
cieslak160
Obserwowany

Auto: Audi A6

12 Sie 2013, 20:43

Lipka, streszczę Ci pokrótcę pogląd forumowiczów:
włoskie, francuskie, amerykańskie i koreańskie to wyroby samochodopodobne które nabijają przebieg w lawetogodzinach bo ciągle się psują, strach nimi jeździć bo wszystko się może zdarzyć.
Z Niemieckimi zdania są podzielone.
Japońskie to jest to, są tu forumowicze którzy porzucali Audi S i Merce AMG żeby kupić 15 letnią Toyotę Avensis bo tylko ona nadaje się dla handlarza robiącego 100 000 km rocznie.
JDM
Początkujący

Prawo jazdy: 27 06 1990
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Lexus
Typ: Sedan/Limuzyna

12 Sie 2013, 21:38

nie słuchaj tego pionka co napisał tylko to co on uważa a jest dokładnie odwrotnie i nie raz udowodnił, że nie ma pojęcia o autach tylko nabija posty stereotypami...
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

12 Sie 2013, 21:54

Moze Vectra C 1.9 CDTI.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

MOTO Session 2013 / relacja
    Moto Session 2013 to wielkie lubelskie święto motoryzacji, na którym zaprezentowały się aż 22 marki. Najnowsze modele wielu marek samochodów kusiły wielbicieli nowinek motoryzacyjnych. Dzięki motocyklom i samochodom ...

13 Sie 2013, 01:08

Polecę Ci lexa GS300 ponieważ rozważałeś zakup tego auta.
Krótko powiem tak... komfortem żadne auto typu accord, vectra nie ma szans.
Jeżeli chcesz bliższych info. kajne probleme :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

13 Sie 2013, 08:21

szybki napisał(a):Polecę Ci lexa GS300 ponieważ rozważałeś zakup tego auta.
Krótko powiem tak... komfortem żadne auto typu accord, vectra nie ma szans.
Jeżeli chcesz bliższych info.

Yhm :lol: Szczególnie za dwie dychy wyskrobiesz mu GSa 300 w dieslu :D :lol: :lol: :D

Przecież chyba nie boli czytanie ze zrozumieniem???
cieslak160 napisał(a):szukam czegoś w Dieslu, benzyna - gaz, nie wchodzą w rachubę
Przez takie wciskanie wszędzie tego samego zaczynasz być podobny do JDMa-nie ta sama szkoła i koledzy z ławki czasem? Przestań się już ośmieszać,a skup się na tym czym się znasz-pisałem Ci już.
Kupuj rozważnie, unikaj chwytów i sztuczek, nie daj się nabrać. Nie bądź JELENIEM.
AkuQ
Aktywny

Prawo jazdy: 14 10 1998
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2009

13 Sie 2013, 08:45

kon146 napisał(a):Moze Vectra C 1.9 CDTI.

Rozsądne wyjście w tym budżecie. Silniki dobre, osiągi przyzwoite.
Kupuj rozważnie, unikaj chwytów i sztuczek, nie daj się nabrać. Nie bądź JELENIEM.
AkuQ
Aktywny

13 Sie 2013, 08:58

Dwie wersje do wyboru 120 i 150 km. 120 konna jest lepsza, prostsza, ale 150tka też nie sprawia wielu problemów, a idzie wyrwać coś fajnego z Polskiego salonu.

Z Japońców chyba nic fajnego za tą kasę nie będzie, Mazda 6 - jej dwu-litrowy diesel to silnik specjalnej troski, Accord niedostępny za tą kasę, Avensis to przedlift, a on miał tylko 116 km, Lexusa nic ciekawego nie znajdziesz, Nissan to jak już coś to Maxima, a same benzyniaki w niej były.

Japończyki z tych klas mało które były z dieslem, więc raczej nic nie trafisz, ta Vectra dobra propozycja ;)

Ode mnie propozycja - Renault Laguna II FL 2.0 dCi 150 km, silnik super, auto duże i komfortowe ;)
drbn797
Początkujący

Prawo jazdy: 14 11 2014
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Avensis II
Silnik: 2.0 D4D 126KM
Rok produkcji: 2006

13 Sie 2013, 09:27

AkuQ napisał(a):Yhm :lol: Szczególnie za dwie dychy wyskrobiesz mu GSa 300 w dieslu :D :lol: :lol: :D

Przecież chyba nie boli czytanie ze zrozumieniem???

To napisał autor tematu

cieslak160 napisał(a):Brałem pod uwagę Lexusu, Jaguary,

Sorki nie wpadłem na pomysł że za 20k brany był pod uwagę IS220 z kiepskim dieslem pod maską.

AkuQ
Jaka ktoś określił Golfa prestiżowym to miałes problem ale Vectra w/g Ciebie jest z klasą :D
Vecta z klasą ??? Zwykły stołek jak każdy inny populus...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

13 Sie 2013, 09:46

szybki napisał(a):AkuQ Jaka ktoś określił Golfa prestiżowym to miałes problem ale Vectra w/g Ciebie jest z klasą :D
Vecta z klasą ??? Zwykły stołek jak każdy inny populus...

Ja miałem problem?Słuchaj, dla mnie to jeśli ktoś uważa że golf jest prestiżowy, czy e46 to dumna d klasa premium to jego sprawa, najważniejsze by tego osobnika ego było połechtane. Vectra jest jak najbardziej "populusem" (teraz już mam pewność że z JDMem w 1 ławce siedzicie) co akurat za 20 tysia i w dieslu może wyjść tylko na dobre...Całkiem nieźle się prowadzi, dobrze wygląda z zewnątrz, bo linii ładnej Viki odmówić nie można, jest przestronna wewnątrz, do tego dobra jednostka napędowa-myślę, że spełnia wymagania założyciela, jeśli chce bardziej w stronę luksusu to zostaje mu beta e39 w dieslu i co jeszcze i w zasadzie niewiele można w tej kasie wyskrobać, mondki mk III to na dwoje babka wróżyła, kasa za małą o jakieś 10 tyś na fajnie wyglądającą np alfę 159.

Tu od siebie mogę dodać coś mniej oklepanego niż vectra-SIGNUM, mimo że wiele wspólnego to trochę nietuniznkowy jest. Acha -silniki fajnie się chipują z tych 150 spokojnie 185KM robisz, z 120 (które w serii mają bonusy i na hamowniach wychodzi 130-135KM) robisz ok 175-180KM, no i moment jaki przyrasta sprawia, ze samochodzik naprawdę ładnie się odpycha.
AkuQ
Aktywny

13 Sie 2013, 14:48

Chciałem napisać o Signumie, niby bardziej luksusowy, ale w sumie to takie nie wiadomo co, ni to kombi ni to hathback ;)

Ale autko też godne uwagi no i na pewno mniej oklepane niż Vectra ;)
drbn797
Początkujący

13 Sie 2013, 17:34

Przysżło mi jeszcze do głowy volvo S80, z tym, że na fajne D5 przyskromny budżet...
AkuQ
Aktywny

13 Sie 2013, 18:45

S80ka fajna, ale przebiegi są kosmiczne...
drbn797
Początkujący