Autko za około 20 tyś i nie starsze niż 5 lat ??

25 Sie 2010, 08:23

Witam,

Chciałbym kupić autko za ciężko zarobione pieniądze :oops: nie starsze niż 5 lat, dotychczas jeżdżę starym Fiatem Punto I z 1997r, który rdzewieje na potęgę, ale co do mechaniki a zwłaszcza silnika narzekać nie mogę.
Zastanawiam się nad dwoma modelami, które jeśli chodzi o wielkość to w zupełności mi wystarczą, za około 20 tyś kupi się model około 5 letni, tylko doradźcie mi który:
- Skoda Fabia w hatchback
- Fiat Grande Punto

Proszę doradźcie mi który będzie tańszy w eksploatacji bo to też ważne, który poprostu jest lepszy ....
krisiss
Nowicjusz

Miejscowość: śląsk

25 Sie 2010, 09:56

Ja bym wybrał GP czyli Grande Punto,ponieważ troche jeżdziłem tym autem na L i powiem szczerze że całkiem fajna sprawa i w dodatku jak masz jeszcze funkcje CITY która ułatwia parkowanie i manewry kierownicą jest łatwe i lekko sie je robi bo kierownicą wtedy można kręcić jednym palcem nawet.A ceny części do Fiata są śmiesznie tanie,tylko uważaj żeby nie trafić na egzemplarz własnie po L bo często można takie spotkać.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Sie 2010, 10:30

A powiedzcie mi czy jest jakiś prosty sposób aby rozpoznać że autko jeździło na L ??
krisiss
Nowicjusz

Miejscowość: śląsk

27 Sie 2010, 10:35

Przebieg, ślady jakiś otarć, ślady kolizji w bagażniku, ślady po pedałach instruktora, ślady po naklejkach itp. a najlepiej rozeznać się jakie auta mają szkoły na terenie gdzie auto jest sprzedawane.
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

27 Sie 2010, 11:05

U mnie na mieście obecnie jest do sprzedania białe Grande Punto z L i nie widać po nim że jeżdziło w szkole jazdy :mrgreen:
o ten [link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Sie 2010, 11:09

No fakt ze zdięć nie widać, a jakieś ślady przezież po instalacji pedałów instruktora musiały zostać.
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna