Autko za około tys. Rodzinne z lpg

21 Wrz 2017, 17:36

Witam, mam dużą bolączkę od 2 miesięcy. Pod koniec października zamierzam kupić samochód za około 10-15 tys. Nie zależy mi na mega wyposażeniu. Wystarczy mi chyba jedynie klima i radio fabryczne , przebieg roczny może z 5-7 tys. Głównie po mieście lub krótkie trasy. Posiadam małe dziecko więc wózek musi mieścić się w bagażniku. Myślałem nad Dacia Sandero bo mało awaryjne , honda jazz, albo laguna- trochę się nasłuchałem o problemach z tymi autami i niewiem czy próbować się pakować. Co doradzicie ? Musi koniecznie być LPG bo szkoda zakatować diesla taka eksploatacja
Grzesiek92kg
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 05 2014
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Nie mam

21 Wrz 2017, 19:41

Jazz może być, laguna może być (ale po lifcie - 2005), dacia może i mało awaryjna bo niby co ma się zespuć, urwie się korbka od szyby?

Popatrz na vectrę c 1.8, astrę h, corollę e12, citroena c5, fajną opcją będzie 307sw
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

21 Wrz 2017, 19:48

Ogólnie podobają mi się astry h, za 15 tys widziałem cos bym może znalazł , chociaż moja lokalizacja zmusza mnie do wyjazdu na południe w poszukiwaniu samochodu. Te ople ładnie wyposażone są ale próbowałem poczytać trochę o nich i podobno awaryjne są bardzo,
Grzesiek92kg
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 05 2014
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Nie mam

22 Wrz 2017, 05:50

Nie wiem gdzie wyczytales, że astry H są awaryjne. To są poprawne auta, bez większych bolączek, proste i nie drogie w eksploatacji. Śmiało możesz się za nimi oglądać, jest to moim zdaniem lepszy typ niż dacia, lepsze wykonanie, lepszy komfort :ok:
Faber
Aktywny

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 18 03 2010
Auto: Mazda 6 / Laguna II
Silnik: 2.0 / 2.0T
Paliwo: Benzyna + LPG
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LS - limuzyna dla Prezesa
    Limuzyny pełnią nie tylko funkcję reprezentatywną. Z jednej strony są to samochody naszpikowane najnowszą technologią i rozwiązaniami inżynieryjnymi, z drugiej – najlepsze modele oferują coś więcej, niż tylko technikę. ...