Mike
Zgodziłbym się jakbyś napisał, że żaden nie jest tani w użytkowaniu, ale najtańszy któryś z nich musi być i ten warunek jest jak najbardziej do spełnienia. Jeżeli szukałbym auta taniego w użytkowaniu to kupiłbym matiza, a szukam w autach, które podałem.
LPG jest możliwe do TSI, TFSI i wszystkich innych.
Zdaje sobie doskonale sprawę, że astra i s80 to zupełnie inne segmenty jednak kompletnie mnie to nie interesuje. Chcę mieć ciekawe wykończenie (skórę, automatyczną klimę czy navi dla przykładu) to jaki to segment naprawdę mnie nie obchodzi, jeśli tylko będzie spełniać powyższe warunki.
galakty
Patrzyłem na części type R i szczerze mówiąc ceny mnie nie przerażają, bardziej przerażają mnie ceny do TSI, które w związku z tym odrzucam, odrzucam całą grupę VAG.
Invi
do E90 i Type R jestem w stanie dołożyć do 5k, mam sentyment do marki, aczkolwiek kumpel ma e60 530i 2008r. 258km i śmiga na gazie, jest bardzo zadowolony, czy ten silnik różni się konstrukcyjnie ?
Volvo tanie w eksploatacji nie będzie? Słyszałem, że tańsze niż np. e60, czy e90..
s60 troszkę za stara sylwetka, czemu nie s80 II?
Jeśli chodzi o segmenty to ilością miejsca kompletnie się nie przejmuję, ja siedzę z przodu, dzieci nie mam , jeszcze..
Co do Twoich propozycji
Laguna - nie podoba się w ogóle,
C5 - ładny, aczkolwiek nie celuję w francuzy (one też raczej nie wiele mają wspólnego z trzymaniem ceny)
S40- też troszkę przestarzała buda
s60- jw.
Accord - też już przestarzały, do nowej budy byłbym w stanie dorzucić, bo jest naprawdę obłędna, ale tam raczej z podtlenkiem nie podejdzie ?
![Szczęśliwy :D]()
Panowie zostaje
BMW 3 E90 po lifcie
Honda Civic type R 2.0
Mazda 6 II 2.0 / 2.5
Mercedes C klasa 180/200 ( do niego też mogę dorzucić, ale jak znajdę wersję z interesującym wnętrzem i będzie to musiał być naprawdę zadbany egzemplarz)
Volvo s80
Opel Astra J
Aha, myślałem też o Oplu Insignia
Które z tych aut przez te kilka lat najmniej spadnie z ceny
![Wink ;)]()
?