mateusz9986 napisał(a):Mike
akurat tak się składa, że od niemal roku niemal codziennie mam do czynienia z autami francuskimi, także po raz kolejny pudło
![OK :ok:]()
szczerze mówiąc porównywanie c4 I gen z 308 jest dla tego pierwszego krzywdzące, bo bardziej konkurencyjny jest c4 II gen, co nie zmienia faktu, że między tymi dwoma autami jest przepaść jeśli chodzi o jakość i spasowanie wnętrza.
Nie bulwersuj się tak, bo prawda jest taka, że francuskie wnętrza na wykresie wyglądałyby jak parabola - przekładając na bardziej znany Tobie język renówkarzy wygląda to tak, że przykładowo pierwsze generacje Laguny, Megane czy Scenika były o niebo lepiej wykonane w środku niż ich bezpośredni następcy. Zawsze mając do czynienia z Megane II czy Scenikiem chce mi się płakać - twardo, skrzypi, wszystko połamane (tutaj mi nie mów, że mówię bzdury, bo kupiłeś auto od dziadka z minimalnym przebiegiem; mam tutaj na myśli auta między 200 a 300k km, co jakoś szalenie dużo nie jest). W Peugeotach jest podobnie - o ile w 307 jest podobnie jak w M II, tak 308 i auta wyższysch segmentów tego producenta wyprodukowane w tym okresie czasu (3008, 5008,508) są naprawdę bardzo przyjemnie zrobione w środku. Co do silnika benzynowego masz kilka % racji, bo
teoretycznie można celować w 1.4 VTI (słaby) i 1.6 VTI (jeśli nie słychać rozrządu, to można negocjować cenę na profilaktykę po zakupie i latać, gorzej z THP, który jest syfem).
308 T7 nawet bym przytulił, więc jak ktoś ma info o pewnym hatchbacku w granicach cenowych 15-20k to można podesłać info na PW
![OK :ok:]()