Auto 10 tys max

06 Lut 2012, 21:48

witam chce kupic auto do max 10 tys chce zeby nie bylo drogie w eksplatacji i ekonomiczne .
a teraz co musi byc kategorycznie 4 DRZWIOWE! KLIMA . na rocznik nie zwracam uwagi interesuje mnie stan techniczny auta. i zeby bylo w miare obszerne nie moze to byc punto tico itp :) zaznaczam ze nie musze wydac tych 10 tys moze auto byc za 6 7 8 ? tys.
w oko wpadlo mi a4 klasycznie astra 2 bmw e36? ford focus1? vectra b? sam nie wiem wiec napisalem na forum z prosba a moze cos z seata ? cordoba prosze o pomoc :)
bigtaste
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: brak!

06 Lut 2012, 22:46

Toledo:
[link do oferty na Allegro wygasł] ... 68963.html
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł] ... 76448.html
[link do Otomoto wygasł] ... 52616.html
[link do Otomoto wygasł] ... 84012.html
[link do Otomoto wygasł] ... 93410.html
[link do Otomoto wygasł]

paskud
[link do oferty na Allegro wygasł]

bora
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Auta trochę lepsze i nad twoj budżet ale czasem idzie utargować z 1,5k :)
Wszyscy wiedzą że zbiegają się laski,gdy widzą śmigło na rancie maski.
Miłośnik BMW i SEATA
S3AT
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: GKW
Prawo jazdy: 06 05 2011
Auto: Toledo III

07 Lut 2012, 21:47

S3AT
Toledo bralem pod uwage ale ciezko znalesc do 10 tys dobra sztuke a dolozyc nie mam z czego , zbijac 1,5 tys to chyba nie kazdy bedzie chcial.

passat odpada bo zawieszenie wielowachaczowe choc bralem pod uwage.

bora to samo co seat moim zdaniem nie kupie zadbanego pozatym nie chce niemca ma byc zarejestrowany w PL.

Pozdrawiam :)
bigtaste
Nowicjusz

07 Lut 2012, 21:55

Uwierz mi że zbijesz , wystarczy zadzwonić postawić sprawę jasno i gwarantuje Ci ze facet zmięknie bo wie jaka jest sytuacja finansowa na rynku i kazzdy pilnie potrzebuje grosza ;).
Naprawdę polecam Ci tą markę bo to niezawodne auta , w ogóle skąd jesteś kolego ?
Miłośnik BMW i SEATA
S3AT
Początkujący
Awatar użytkownika

07 Lut 2012, 22:34

hmm no domyslam sie ze teraz ciezko sprzedac auto i ze kasa kazdemu jest potrzebna ale hmm mozna probowac :) Jestem z Wrocławia 8) a tak w ogole to zainteresowalem sie seatem bo kolega ma ibize i bardzo sobie chwalil , ja to bym bardzo chcial LEONA ! ale nie w tej kasie :lol:
btw. ta audi padlo pozatym pisalem ze auto MUSI MIEC 4 DRZWI!
Pozdro.
bigtaste
Nowicjusz

07 Lut 2012, 22:46

Polecam Audi a4 w miarę za dobre pieniądze można kupić. audi blacharka ocynkowana silnik tez dobrze się spisujące ale nie polecam diesla oprócz 1.9 TDI /90 koni bo naprawdę te silnik były udane :D a znowu w benzynie nie tolerowały gazu ponieważ są na 5 zaworach :)
Piasecki GG:39582225
D4MI4N
Nowicjusz

Miejscowość: Marszewo/Konin
Auto: Opel Astra 1.8 i /90 KM

07 Lut 2012, 23:45

S3AT napisał(a):Uwierz mi że zbijesz , wystarczy zadzwonić postawić sprawę jasno i gwarantuje Ci ze facet zmięknie bo wie jaka jest sytuacja finansowa na rynku i kazzdy pilnie potrzebuje grosza .
Naprawdę polecam Ci tą markę bo to niezawodne auta , w ogóle skąd jesteś kolego ?
[link do oferty na Allegro wygasł] ... 33754.html

no to widze ze Ty co najwyzej rower za 400zl kupowales a nie samochod , jak wystawiam cene za auto 11,5tys to z niej zejde moze 2-3 stówy , wiem czym jezdze , nikt normalny z takiej ceny nie schodzi 1,5 tysiaca , poza tym jak masz pewne auto za 11,5tysia i kupiec nie ma sie do czego przyczepic to ledwo 100 urwiesz nic poza tym , takie prawa rynku

chyba ze Ty jestes jakims bosem czy kims waznym w rynku samochodowym to dam Ci link do auta ktore mnie interesuje zadzwonisz i urwiesz mi z 23k na 20 co Ty na to?? wez sie chlopie ogranij i nie pisz glupot

D4MI4N napisał(a):Polecam Audi a4 w miarę za dobre pieniądze można kupić. audi blacharka ocynkowana silnik tez dobrze się spisujące ale nie polecam diesla oprócz 1.9 TDI /90 koni bo naprawdę te silnik były udane a znowu w benzynie nie tolerowały gazu ponieważ są na 5 zaworach

nastepny znawca sie znalazl , 1.8 benzyna czy turbo czy bez to sa jedne z lepszych silnikow w a4 do zagazaowania , sporo forum przegladam i kazdy sobie chwali gaz w tym silniku , tylko nie wiem czy wiesz ze a4 ma identyczne zawieszenie jak passat ktorego odrzuciłeś przez ten fakt zaraz na poczatku

a moze cos z francuzów ? 406 - jeden z lepszych nie wiem czy nie najlepszy francuz , do 10tys a nawet mniej powinienes kupic w miare zadbany egzemplarz , tym nie jezdza mlodzi gniewni

do zestawienia mozna dodac astre 2 i primere
bioly21
Zaawansowany

Miejscowość: malopolska
Prawo jazdy: 17 08 2002
Auto: Alfa159 , Civic VII

07 Lut 2012, 23:57

bioly ,,fahowcu" 1,5k to nie 20k , mówimy tu o półce cenowej gdzie na pewno uda się urwać 1k więc nie gadaj głupot!
Seat to klasa sama w sobie więc naprawdę szukaj coś z tej stajni LEONa w tej kwocie ciezko wyrwać ;(.

Bujnij się jutro obejrzeć tego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
bd tego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] )słabsza jednostka
;/ i zdaj nam relacje :D
Miłośnik BMW i SEATA
S3AT
Początkujący
Awatar użytkownika

08 Lut 2012, 12:24

Za dychę to chyba najbezpieczniej coś z opli,audi będzie zajechane,to samo z borą,pssatem.
Bmw jak dla mnie nie jest warte tej ceny ponieważ jest już poprostu za stare
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)

08 Lut 2012, 14:10

Równie dobrze można pokusić się o Passata w starszej wersji. Auto solidne i w miarę niezawodne. A spełnia Twoje wymagania,bo jest 4 drzwiowe oraz obszerne. Co do stanu technicznego,to musisz po prostu jeździć i oglądać.
Dabtuner
Aktywny

08 Lut 2012, 17:04

bioly 21 widzę ze jesteś wielkim znawca ale w tej sprawie nie masz racji żaden 5 zaworowiec nie toleruje gazu ale jak myślisz inaczej to twoja sprawa
Piasecki GG:39582225
D4MI4N
Nowicjusz

Miejscowość: Marszewo/Konin
Auto: Opel Astra 1.8 i /90 KM

08 Lut 2012, 17:08

A to dlaczego nie? Instalacja gazowa gazu w fazie cieklej i jaki by to nie byl silnik, jezdzi na gazie jak na benzynie bez szkody dla silnika oczywiscie. Nawet moze byc to TSI czy TFSI.
Czimi
Stały forumowicz

Auto: W210 220 CDI

09 Lut 2012, 21:46

Panowie a co powiecie na temat hond ? np acord 5 ? civic 6? bo zainteresowalem sie chyba bardziej trwale np od opli ? czy sie myle
bigtaste
Nowicjusz

09 Lut 2012, 22:36

W tej kasie możesz szukać niezłego Accorda V po liftingu 2.0 w gazie i nie zbankrutujesz ani na paliwie ani na częściach,a= auto ładne, przestronne, dobrze wykonane, dobre wyposażenie i mało awaryjne. Napewno będzie lepsze od seatów, Audi byś znalazł za 10k ale za wschodnią granicą by było w dobrym stanie a do tego dochodzą opłaty więc koszt rośnie.
Ktoś powiedział o 406 też warto na niego zwrócić uwagę w e36 nie warto się już pchać.
W sumie to porównujesz różne klasy aut typy civic astra czy focus to hatchbacki a accord vectra to sedany, określ czy wolisz większe czy mniejsze autko, wtedy będzie łatwiej coś znaleźć.
MotoOn92
Początkujący

Prawo jazdy: 16 12 1992
Auto: BMW e38 4.4

10 Lut 2012, 07:10

MotoOn92
dzieki za uwagi 406 caly czas mysle , gorzej z wygladem musialbym przywyknac :D
nie stac mnnie na wyjazdy za granice plus oplaty wiec odpada w kraju musze szukac :)
hm szukam klasy sredniej nie musi byc duzy seadn ogromny a nie moze byc maly typu tico :D taki posrodku szukam choc accord jest dosc spory i podoba mi sie bardzoo a co lepsze civic czy accord czy tak samo awaryjnosc itp?
bigtaste
Nowicjusz