Auto, ~15k zł, mazda?

04 Cze 2016, 12:13

Hej,
Postanowiłem zmienić obecny samochód na coś ciekawszego, rozglądam się za autami w przedziale cenowym 12-17 tyś zł. Póki co najbardziej podobają mi się mazdy, głównie trójka sedan (hatchback tez jest spoko, ale wolałbym sedana). Myślałem o silniku 1.6 benzyna, nie zależy mi na dużej mocy. Samochodu szukam w miarę niedaleko Podlasia (do 200 km od Białegostoku), no chyba że przez dłuższy czas nic nie znajdę, wtedy poszerzę horyzonty :)

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Co sądzicie o tym aucie? Zakładam że przebieg jest lekko kręcony, ale za taką cene + gwarancje + możliwość negocjacji wydaje się całkiem ok. Jak myślicie?
mattss
Obserwowany

Auto: Golf 3

04 Cze 2016, 12:19

Gwarancja na auto używane to ściema. Typowe auto komisowe. Przedni zderzak jest ciemniejszy. Pewnie auto po jakiejś przygodzie, jak masz daleko to nie jedź, szukaj raczej czegoś z prywatnych rąk.

Dodatkowo ktoś kto zna się na Mazdach 3 niech zerknie - czy poduszka pasażera tak powinna wyglądać? Wszystkie te plastiki po stronie pasażera są ciemniejsze...
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

04 Cze 2016, 14:42

Taki sobie dystans mam do przejechania, około 160 km.
Niestety mało widać takich mazd na Podlasiu :(
Z sedanów jest jeszcze to:
[link do oferty na Olx wygasł]
Zdjęcia bardzo słabe, więc ciężko coś powiedzieć, robione we wrześniu ubiegłego roku. No i ten przebieg wydaje mi się mało realistyczny :P
mattss
Obserwowany

Auto: Golf 3

04 Cze 2016, 18:21

to jest wersja z USA
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wysoka kara za brak rejestracji pojazdu/samochodu
    Od 1 stycznia 2020 roku nabywca który kupił pojazd będzie miał na zgłoszenie go do rejestracji 30 dni czyli tak jak to jest aktualnie stosowane. Jednak jeżeli nie zrobi tego w tym terminie dostanie karę która ...