Auto 30 - 36 tysięcy benzyna rodzina 2 plus 1

20 Wrz 2022, 21:43

Witam wszystkich i z góry dziękuję za odpowiedzi i pomoc.

Nie będę ukrywał że w temacie motoryzacji jestem laikiem. Więc każda porada jest d :piwo: la mnie na wagę złota.

Moje obecne 22 letnie auto dogorywa i szukam zastępstwa. Rocznie pokonuje ok 12 tysięcy km. Głównie dojazd do pracy 20km w jedną stronę oraz dojazdy do przedszkola.

Poszukuję auta większego (chodzi o rozmiar w środku) z racji 190cm wzrostu. Przy takich przebiegach pewnie benzyna z możliwością LPG w przyszłości.
W samochodzie powinny podrozowac komfortowo 2 osoby z przodu plus dziecko w foteliku.
Nie ukrywam że nieprzesadnie droga eksploatacja też będzie plusem. Auto nie musi zrywać asfaltu, chodzi jedynie o moc która pozwoli bezpiecznie wyprzedzic i pokonać autostradę z prędkością 140km.

Segment C/D, chociaż nie ograniczam się do niczego. Przy Waszych propozycjach prosiłbym o polecane wersje silnikowe. Jeszcze raz dziękuję za pomoc bardziej doświadczonych kolegow :piwo:
biopar888
Obserwowany

21 Wrz 2022, 10:41

Najbardziej korzystny stosunek wielkość/koszty utrzymania będziesz miał przy mondeo mk4.
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Miejski środek transportu nowy skuter BMW C evolution
    Pojawienie się skutera C evolution oznacza początek nowego rozdziału w segmencie miejskich środków transportu BMW Motorrad. Oba maksiskutery napędzane konwencjonalnymi silnikami - C 600 Sport i C 650 GT – odniosły ...