Auto 30 - 36 tysięcy benzyna rodzina 2 plus 1

20 Wrz 2022, 22:43

Witam wszystkich i z góry dziękuję za odpowiedzi i pomoc.

Nie będę ukrywał że w temacie motoryzacji jestem laikiem. Więc każda porada jest d :piwo: la mnie na wagę złota.

Moje obecne 22 letnie auto dogorywa i szukam zastępstwa. Rocznie pokonuje ok 12 tysięcy km. Głównie dojazd do pracy 20km w jedną stronę oraz dojazdy do przedszkola.

Poszukuję auta większego (chodzi o rozmiar w środku) z racji 190cm wzrostu. Przy takich przebiegach pewnie benzyna z możliwością LPG w przyszłości.
W samochodzie powinny podrozowac komfortowo 2 osoby z przodu plus dziecko w foteliku.
Nie ukrywam że nieprzesadnie droga eksploatacja też będzie plusem. Auto nie musi zrywać asfaltu, chodzi jedynie o moc która pozwoli bezpiecznie wyprzedzic i pokonać autostradę z prędkością 140km.

Segment C/D, chociaż nie ograniczam się do niczego. Przy Waszych propozycjach prosiłbym o polecane wersje silnikowe. Jeszcze raz dziękuję za pomoc bardziej doświadczonych kolegow :piwo:
biopar888
Obserwowany

21 Wrz 2022, 11:41

Najbardziej korzystny stosunek wielkość/koszty utrzymania będziesz miał przy mondeo mk4.
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kupuję samochód - gdzie rozglądać się za autami?
    Zastanawiasz się nad zakupem samochodu? Na pewno jest to dość stresująca chwila, patrząc szczególnie na fakt, iż nowości nie brakuje. Im więcej posiadamy pieniędzy, tym większy zakres możliwości mamy do wyboru. Niezależnie ...