Auto 40-45 tys.

25 Lut 2016, 10:46

Jako swiezy uzytkownik witam wszystkich na forum :)

Poszukuje auta w zakresie 40-45 tys (troszke wiecej jesli bedzie cos bardzo wyjatkowego). Koniecznie z mozliwoscia wystawienia faktury.
Rok produkcji nie wczesniejszy niz 2010 (auto w leasing).
Nie liczac dalszych podrozy auto bedzie jezdzic 2-3 tys km miesiecznie, ok 20% tego w miescie, ale warunkiem koniecznym jest diesel.
Zalezy mi zeby auto bylo w miare ekonomiczne.
Min moc to 140km, najlepiej ok 160km, chcialbym zwinne autko.
Malych lub srednich rozmiarow. Kombi odpadaja.
Bardzo duzym plusem bedzie dobre wyposazenie (ekran i szyberdach bylyby ogromnym atutem, ale moge isc na kompromisy) i dobry system audio.
Edit: autem bede jezdzil glownie sam, wiec tylne siedzenia/ich wygoda mnie nie interesuja.

Mieszkam w Krakowie, ale moge zajechac daleko jesli samochod bedzie swietny.

Zwrocilem uwage na te samochody:

Renault Laguna Coupe

Citroen DS4

BMW 1

Fiat Bravo (w wersji 165 km).

Bede bardzo wdzieczny za pomoc w znalezieniu dobrego modelu lub oferty.

[Renault megane odpada]
Cadillac
Obserwowany

Auto: Cadillac

25 Lut 2016, 13:47

[link do oferty na Olx wygasł]
Co powiesz na takie autko :D
roziom3388
Początkujący

Zdjęcia: 39
Auto: Honda Prelude
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

25 Lut 2016, 14:16

Ja bym poszedł w stronę Lagi coupe :wink: IMO genialna sylwetka, dopracowane silniki diesla (może z wyjątkiem 3.0 dci, któremu nie ufam, ale może coś poprawiono w stosunku do poprzednika). Nie wyobrażam sobie pokonywania takich dystansów w ciasnym BMW serii 1, Fiat niewiele lepszy acz tutaj diesel też całkiem niezły.
DS4, no cóż, jako hipsterski gadżet do przemieszczania się spoko, ale jego użyteczność jest raczej niewielka :D na plus świetne diesle, minusy to mało miejsca w środku.

Te Lagi wydają się ok:
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] sprzedaje salon Renault, czyli auto w miarę pewne
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] jw + ciekawy kolor
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] limitowana wersja
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

25 Lut 2016, 14:22

roziom3388 napisał(a):http://olx.pl/oferta/volkswagen-passat- ... 0e928fe470
Co powiesz na takie autko :D

Polecanie passata CC świadczy o upośledzeniu motoryzacyjnym albo o po prostu niskiej wiedzy i kierowaniu się stereotypami. Do tego 2,0 TSI jest kiepski diesle nie są lepsze wcale :no:
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

25 Lut 2016, 15:08

Krzychu napisał(a):Do tego 2,0 TSI jest kiepski diesle nie są lepsze wcale

Jeśli sądzisz że 2.0 na CR jest podobnie awaryjne jak 2.0 TSI to
Krzychu napisał(a): świadczy o upośledzeniu motoryzacyjnym albo o po prostu niskiej wiedzy i kierowaniu się stereotypami.

:lol: :lol: :lol:
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

25 Lut 2016, 15:09

Zdania są podzielone :) i zależy co kto lubi :)
roziom3388
Początkujący

Zdjęcia: 39
Auto: Honda Prelude
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    OffRoad Show Poland 2017
    Już po raz VI w Warszawie odbył się OffRoad Show Poland. Zwiedzający mogli oglądać najnowsze modele aut z segmentu 4x4, samochody przygotowane do turystyki oraz do sportu, quady, motocykle, kampery oraz zapoznać się z bogatą ...

25 Lut 2016, 15:35

Ilu użytkowników, tyle opinii o samochodach, każdy będzie polecał coś innego :) Z wymienionych przez Ciebie, według mnie, najlepiej wypada Renault, ale co kto lubi.
Zielonka
Początkujący

Prawo jazdy: 07 03 2010
Auto: Fiat Sedici
Silnik: 1.6 16V
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Rok produkcji: 2014

25 Lut 2016, 16:07

tomek70 napisał(a):Jeśli sądzisz że 2.0 na CR jest podobnie awaryjne jak 2.0 TSI to

Nie tak nie twierdzę na 100% powiedziałem, że po prostu nie będzie ideałem choć wiadomo ponoć poprawili te silniki ale i tak im nie ufam i nigdy raczej nie zaufam bo już sporo słyszałem o tej bezawaryjności choć do TSI to mu daleko no i druga sprawa to dostań takiego za 45000 zł z rocznika minimum 2010 :mrgreen:
Na potwierdzenie proszę bardzo:
[url]http://otomoto.pl/osobowe/volkswagen/cc/?search[filter_float_year%3Afrom]=2010&search[filter_float_year%3Ato]=2011&search[filter_enum_fuel_type][0]=diesel&search[country]=[/url]
Popatrz na ceny :yes:
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

26 Lut 2016, 09:44

Renault Laguna Coupe powinien spełnić Twoje oczekiwania :) W granicach podanej kwoty na pewno znajdziesz to auto, jest ekonomiczny , przy dłuższych trasach dobrze się nada.
Cadillac napisał(a):Rok produkcji nie wczesniejszy niz 2010 (auto w leasing).

Mam doświadczenia z leasingiem na samochód i mogę Ci poradzić, abyś nie szukał dobrych ofert po bankach, zobacz na platformafinansowa.pl co ci zaoferują, to taki leasing przez internet, nie będziesz musiał w każdym banku osobno sprawdzać ofert, tam masz oferty kilku banków w jednym miejscu.
Riso31
Nowicjusz

Auto: Golf IV