Poszukuję auta w kwocie 4500 zł. Aktualnie jezdzę Mercedesem w202 1.8 pb. Z racji na powiększającą się rodzinę utrzymanie tego auta w czystej pb jest dla mnie nieopłacalne. Wrzuciłbym gaz ale niestety blacharsko u mnie jest dość kiepsko więc inwestycja bez sensu.
Moje wymagania to : - nieduży silnik benzynowy bez LPG, lub coś większego z LPG. - chciałbym żeby do bagażnika wszedł mi wózek - dość tani w eksploatacji
Użytkowanie auta będzie wyglądała następująco : - Codzienne dojazdy do pracy 10 km w jedną stronę - Autem chciałbym od czasu do czasu wskoczyć na ekspresówkę, więc nie chciałbym żeby silnik był totalnie mulasty. ( raz w miesiącu trasa 200 km )
Autem będę podróżował z żoną, tył dziecko ( fotelik ) i tj. wyżej pisałem wypadałoby żeby wózek wszedł do bagażnika. Kompletnie nie wiem co wybrać. Myślałem nad civicem v/vi HB 1.4 ale nie wiem czy tam wózek wejdzie i czy 3d nie będą męczące. Astra I + lpg ? Accord V + lpg ? Audi 80 + lpg ? Może coś z starych Vagów ? Passat b3/b4, Vento ? Toledo I tdi ? Nie ukrywam, że nie mam zbytnio zaufania do zakupu auta z założoną juz instalacją LPG. Proszę o poradę co bym mógł dostać w tej kwocie ?
[F] A8 D3 4,2 / 745i e65 / XJ 4,2 X350 / LS 430 mk3 Podstawowe kryteria zestawienia: - limuzyna segmentu F - silnik benzynowy o mocy około 300KM - automatyczna skrzynia biegów - modele z okolic 2004 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Audi A8 D3 4,2 - 335KM - BMW ...
Jak uniknąć poślizgu? - dynamiczna sytuacja na drodze Koniec jesieni i początek zimy to czas, gdy wielu kierowców musi przyzwyczaić się do warunków atmosferycznych, które zwiększają ryzyko poślizgu. Jak nie dopuścić do wpadnięcia w poślizg oraz jak wyjść ...
Audi jakieś ładniejsze zbyt dużo się ceni + wersja bida. Passata znajde napewno z lepszym wyposażeniem. Co do Accorda V to tylko lpg. W tej cenie znajde coś co trzyma sie w miare kupy ? A co sądzisz o civicu ? Upchnąłbym tam wózek ? 1.4 daje rade ? Jest to zawsze jakaś opcja bez lpg. Na tą chwile passat wygrywa.
Accorda spokojnie kupisz,możesz brać nawet pod uwagę takie za 5000zł i negocjować. Civic też ok,1.4 daje radę ale możesz szukać 1.5 114km VTEC,wózek powinien wejść bez problemu.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.