Auto 4x4, skrzynia manualna, do 40 000 pln

07 Cze 2012, 11:08

Witam

Mam trochę nietypowe wymagania co do auta - koniecznie chcę aby miał napęd 4x4 - nie musi być stały. Silnik benzyna albo diesel - fajnie jakby miał powyżej 150 KM, niskie spalanie nie jest dla mnie priorytetem. Chciałbym aby miał skrzynię manualną - mam teraz automat i się zraziłem. Szukam dużego i bezpiecznego auta i ważne jest dla mnie aby nie było dużo elekroniki - chcę tylko klimatyzacji, elektrycznych szyb, cd-mp3, abs, esp i chyba tyle :) Najlepiej sedan. Bardzo chętnie wysłucham wszelkich propozycji. Cena do 40 000.

Pozdrawiam
adamzrk
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 10 2002
Auto: volvo s60 awd

07 Cze 2012, 22:44

Powiem tak, wybór dość spory. Zależy też czy wolisz auto bardziej wygodne, czy bardziej sportowe. Rozumiem że nie chcesz terenowego skoro napisałeś sedan. Popatrz takie sprzęty: Volkswagen Passat B6 4Motion, Audi A4 B7 quattro, Audi A6 C5 na pewno może nawet C6 znajdziesz, z wygodniejszych jeszcze Subaru Legacy od roku 2004 no i teraz te bardziej sportowe: Mitsubishi Lancer EVO i tu myślę że tak z serii VII no i oczywiście Subaru Impreza rok tak 2002,3. Popatrz ew. coś wyeliminuj i będziemy szukać dalej.
hta
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 04 2011
Auto: Fiat 126P 650

08 Cze 2012, 09:30

Nie chcę sportowego - wolę zwykła wygodną limuzynę. Zaut, które wymieniłeś to kupić coś w dobrym stanie jest niezwykle ciężko. Passata nie chcę - nigdy tego auta nie kupię bo nie podobają mi się i za dużo tego jeździ. Myślałem o jakimś amerykańcu - Chrysler 300C - ale to same automaty niestety.
adamzrk
Nowicjusz

08 Cze 2012, 22:09

Zależy w jaką klasę aut celujesz. Można za to znaleźć np. BMW z napędem X-Drive młodszą 3er albo starszą 5er, Mercedesa z układem 4Matic, lub Audi, a może model Allroad? Choć osobiście w środku to prawie jak Passat ale są kuszące. Wszystko zależy jak duży ma to być sedan.
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

09 Cze 2012, 10:51

Może coś takiego
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
"Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty - dla szybkich kierowców"-Colin McRae
cramp12
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Auto: ford mondeo 2.0 tdci 130km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

09 Cze 2012, 11:17

300C to jest bardzo pokazowy samochód. A z aut które wymieniłem kupić coś w dobrym stanie wcale nie jest "niezwykle ciężko". Co tu można więcej zaproponować: BMW serii 5 E60 xDrive, Volvo S80 AWD rok 2003> lub XC70/90 ale tutaj przy 90 trzeba brać większy silnik bo przy tych eko trochę te auto muli, Saab 9-3/9-5 unikaj 2.3T benzyna, Mercedes ML ale one są drogie więc roczniki 2001 (jeżeli nie zależy Ci na ekonomii wersja AMG a z tych amerykańskich to popatrz Cadillac SRX

Jogi4x4 napisał(a): BMW z napędem X-Drive młodszą 3er

3 to nie jest limuzyna :)
hta
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Siłacz wagi lekkiej - kompaktowy crossover
    Po prezentacji Toyoty C-HR, kompaktowego crossovera japońskiej firmy, wśród mnóstwa pozytywnych komentarzy, w tym dotyczących awangardowej stylistyki i napędu hybrydowego, pojawiły się również pytania ...

10 Cze 2012, 13:45

Volvo sobie daruję -mam teraz i koszta są ogromne...
Marki niemieckie też są drogie w utrzymaniu.
A co z wymienionych jest dosyć tanie jeśli chodzi o części/dostępność zamienników?
Nie chcę pickupa - trochę po mieście jeżdżę. SUV za drogi w utrzymaniu. Chciałbym ogólnie dużą limuzynę. Bardzo chciałbym auto wielkości A6.
adamzrk
Nowicjusz

11 Cze 2012, 07:30

adamzrk napisał(a):niskie spalanie nie jest dla mnie priorytetem.

adamzrk napisał(a):Volvo sobie daruję -mam teraz i koszta są ogromne...
Marki niemieckie też są drogie w utrzymaniu.

Wzorując się na tym co napisałeś proponuję auta. Drogie w utrzymaniu tzn. co przez to rozumiesz? Awaryjność, spalanie? Myślisz że 300C jest mało awaryjny albo mało pali? :)

A co do części to ktoś inny Ci musi powiedzieć bo akurat częściami się nie zajmuję. Ale nie zdziwiłbym się jak by do Cadilaca były drogie lub był ciężki dostęp. Nie są to raczej stare samochody więc części też raczej nie będą najtańsze.
hta
Nowicjusz

11 Cze 2012, 11:30

Przez niskie koszty utrzymania chodzi mi głównie o bezawaryjność.
adamzrk
Nowicjusz