REKLAMA
Dzień dobry,
Potrzebuję kupić auto w granicach 6 tys. Oczywiście jeżeli będzie warte to jestem w stanie dołożyć ten 1000 zł.
Chciałabym aby spełniało poniższe warunki:
-możliwie najmniej awaryjny, w przypadku naprawy w miarę tani i prosty
-benzyna + gaz
-silnik większy niż 1.0
-raczej hatchback ale 5 drzwi, bo będzie jeździło ze mną dziecko w foteliku
-użytkowany jako dojazd do miasta (ok 10 km) i jazda po mieście, do pracy, na zakupy, do lekarza
-wspomaganie kierownicy
-marzy mi się oczywiście również jak najbardziej bogate wyposażenie
Dotychczas miałam corse c z silnikiem 1.0, który okazał się nie na moje nerwy i kieszeń (chodzi rzecz jasna o awaryjność silnika, bo trzeba było zrobić uszczelkę pod głowicą), blacharsko trzymał się rewelacyjnie. Znam jazdę matizem i nigdy więcej, i chevroletem aveo (ale takiego nie chcę).
Bardzo bym chciała aby ktoś mi podpowiedział jaki model kupić ale co ważne konkretnie z jakim silnikiem.
Naczytałam się, że najlepsze silniki to vw 1.6 8v (golf,seat,scoda), bo mało awaryjne, tanie w razie czego i dobrze znoszą gaz,
ale może ma ktoś do zaproponownia coś innego, np corse ale z innym silnikiem.
Przeglądając ogłoszenia zwykle zatrzymuje się przy scodach fabiach, fordach focusach i fusion, seatach ibizach, nissanie almerze (ale tutaj chyba już drożej z naprawami itd) no i te corsy też, bo są w miarę tanie.
Auta szukam +/- 130 km w obrębie Radomia.
Pozdrawiam,
PS Mam nadzieję, że pomimo moich wygórowanych oczekiwań uda się komuś coś mi podpowiedzieć.