Auto 55-70tys zł.

28 Sie 2007, 13:12

Witam. Właśnie postanowiono zmienić jedno z aut (clio) na jakieś inne (za okoł 3 miechy). Wybór (choć nie do końca pewny) pada na Volvo S60 2.5t z USA z lat 05-06 ze względu na atrakcyjne ceny zakupu, małe przebiegi i super wyposażenie w każdym egzemplarzu. Jednak nie jest to na 100% pewne. Za takie pieniądze mozna kupic wiele innych aut (jednak nie bierzemy pod kalkulacje nówek z polskich salonów). Kilka innych opcji to między innymi roczny Hyundai Sonata 3,3 (przebiegi zupełnie minimalne, ceny ok. 55-60tys) i Jetta 2,5 2,0T bądź 1,9tdi (od 2005, 52-65tys) lub Passat 2,0T (2006, od ok. 70tys, byłby to juz drugi passat ale to fajne auto). Volkswageny z USA mają super ekwipunek, praktycznie zawsze skóra itd. Proszę o jakieś rozsądne wypowiedzi. Auto nie musi byc szczególnie rodzinne (oczywiście może). Musi miec silnik max 3,5 (granice rozsądku w kosztach benzyny) i najlepiej co najmnie ze 170 koni. Mile widziane bogate wyposażenie i amerykańskie pochodzenie. Po prostu proszę o ocenę powyższych aut lub dodanie własnej propozycji.
Opel Astra III sedan...^^Gliwice RLZ**
Schwabschreiber
Początkujący

Miejscowość: ^^Ożarów Mazowiecki City^^ Passat 2,0FSi Vectra 1,9cdti Clio 1,2

28 Sie 2007, 15:03

:shock: Pytasz - a zawsze taki zdolny...? :wink: Niektórzy na forum o takiej kasie nawet nie słyszeli, a co dopiero, żeby umieli to przełożyć na markę i model samochodu... :D
...czy wypada tak napadać...?
kardio
Początkujący

Miejscowość: Chrobrego.

28 Sie 2007, 20:26

Wiem, że jestem zdolny :lol: . Ale mimo wszystko liczę się z opinią innych bo auta z rynku amerykańskiego mogą liczyć być dużym ryzykiem. Dlatego pytam, czy może ktoś jeszcze zna jakieś fajne autka z amerykańskiego rynku... Europejskie auta już dawno mi się znudziły (znaczy się te dostępne w Europie, niekoniecznie produkowane w Europie)
Schwabschreiber
Początkujący

28 Sie 2007, 23:32

Ja mając taka kase szukałbym BMW serii 5 lub troche młodszą 3.
W stanach też jest tego sporo z wielkimi i mocnymi silnikami...no chyba że BMW odpada, Hyundai serio? chcesz wydać tyle kasy na koreańskie auto ? tak wiem że przez ostanie 3 lata zrobili milowe kroki w dziedzinie produkcji aut i chwała im za to ale jednak stereotypy istnieje a to japońców czy niemieckiej motoryzacji im jeszcze bardzo daleko.
A z aut które wymienileś to Volvo jak dla mnie jest na 1 miejscu silnik świetny a Volvo w wersjacha na USA miały bardzo bogate wyposażenia, zreszta wszystkie auta w USA są napakowane wszystkim co sie da :D
Pekińczyk
Początkujący

29 Sie 2007, 13:42

Hyundai Sonata to auto, które tylko swoja marka ściąga niepotrzebną krytykę. Produkowany jest w USA i został już dostosowany idealnie do tamtejszych potrzeb. A cena koreańska została!! Za 55 tys mogę kupić egzemplarz z 2006 z przebiegiem 6 tys mil. Tylko skóra by sie przydała...
Schwabschreiber
Początkujący

29 Sie 2007, 13:50

Aha a co do BMW to mnie ono nie interesuje - ja chce jakieś auto max 2 lata a nawet nie wiem czy z mało przestronną trójką bym się w tym zmieścił. I auto koniecznie musi być najnowszym modelem
Schwabschreiber
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bugatti Chiron - super samochód
    Bugatti Chiron to super samochód produkowany przez niemiecką markę Bugatti. Jest to następca modelu Veyron i jednocześnie jedno z najszybszych i najbardziej luksusowych samochodów na świecie. Chiron został zaprojektowany ...

29 Sie 2007, 19:05

Z tych samochodów to chyba Sonata . chciałem załatwić taka dziadkowi bo narzekał na wysiadanie z civica Kilku znajomych sprowadziło sobie sonaty z USA i są zadowoleni. Z tych autek może być jeszcze to volvo chociaż wziąłbym jak dla siebie trochę przerysowana S80 :D Z aut tutaj nie wymienionych poszukałbym jaguara są one w dużo niższych cenach niż w Polsce.kolega ostatnio natknął sie na Jaguara XJ8 bezwypadkowego z przebiegiem 3500 mil z 2006 roku za 18000$
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

01 Wrz 2007, 18:54

No to ceny niezle. Ale musiałbym szukać X-type'a bo S to by miał ze 4 lata, a raczej to auto ma być max 2 lata i z niskim przebiegiem. Tak myśle, że sonata dobra tylko ciężko o skórę. Co do dziadków i babć to auta z USA w ixh przypadku bardzo się sprawdzają. Moja babcia 3 lata miała Yaris z automatem produkcji francuskiej i auto bardzo się psuło. Właśnie zamówiła Yaris 1,5 z przebiegiem 2700 mil (2006) i mamy nadzieję, że auta na rynek amerykański mają porządne automaty... przekonamy się.
Schwabschreiber
Początkujący

03 Wrz 2007, 09:21

Ale to co on znalazł to roczny samochód no dobra ale jeszcze może jakiś Land Rover albo Jeep w tej cenie ?
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

03 Wrz 2007, 20:59

Kurcze nic tylko brać takiego jaguara... i każdą taką okazję, ale czy to napewno bez żadnego "ale" i haków??? Ta cena naprawdę wygląda podejrzanie
Schwabschreiber
Początkujący