08 Mar 2018, 21:36
Witam.
Poszukuję auta na dojazdy do pracy 32 km w jedną stronę z czego ok. 25 drogą ekspresową. Dlatego też zastanawiam się nad autem z lpg, ewentualnie nad silnikiem diesla, od razu napiszę, że w grę wchodzi jedynie silnik sdi (np. golf iv 1.9 sdi) z racji jego budowy. Ewentualnie czy w tej kwocie opłaca się kupić auto z silnikiem benzynowym i zakładać do niego instalację lpg? Na auto planuję wydać ok 6 tyś, lecz jeśli znajdzie się coś zadbanego jestem w stanie dołożyć.
To czego wymagam od auto, to aby było jak najbardziej ekonomiczne. Z dodatków, które uważam za niezbędne to jest to klimatyzacja. Auta szukam w okolicy Nowej Soli +/- 100km, poniżej przedstawię kilka moich propozycji poproszę o opinie na ich temat lub jeśli ktoś jeśli ktoś wypatrzy coś godnego uwagi to poproszę o propozycję.
Najpierw auta z silnikiem diesla:
1. [link do oferty na Olx wygasł]
2. [link do oferty na Olx wygasł] tutaj jestem mało przekonany, natomiast wstawię bo jest z nowej soli.
Poniżej kilka propozycji volvo v40, które nie ukrywam jest moim faworytem. Czytałem opinie, że silniki 1.8 od volvo dobrze współpracują z instalacją lpg, natomiast chciałbym poznać opinie odnośnie silników 1.6 i 2.0. Brat posiadał to auto przek ok. 3 lata z silnikiem 2.0 i nie narzekał, jedynie na spalanie, które w mieście było w granicach 11-12 litrów. A więc tak:
3. [link do oferty na Olx wygasł]
4. [link do oferty na Olx wygasł]
5. [link do oferty na Olx wygasł]
6. [link do oferty na Olx wygasł]
Ewentualnie kupno bez założonej instalacji lpg i jej montaż:
7. [link do oferty na Olx wygasł]
8. [link do oferty na Olx wygasł]
Opel Astra:
9. [link do oferty na Olx wygasł]
10. [link do oferty na Olx wygasł]
Ewentualnie taka laguna:
11. [link do oferty na Olx wygasł]