Auto 7-osobowe fabrycznie, 5-osobowe praktycznie

09 Lut 2017, 00:39

Servus Wszystkim,

pytanie chciałbym skierować głównie do osób posiadających auta z trzecim rzędem siedzeń. Planuję zakup takiego dużego SUVa ew. VANa (jak zwał).

Problem w tym,że będe sporadycznie używał tego rzędu zatem bedzie on głównie złożony i tutaj moje zasadnicze pytanie.

Jak mocno niszczą się te siedzenia jeśli są długi czas złożone a co gorsza będą przeze mnie obciążane workami 25kg, wiadrami etc.

Czy w takim przypadku koniecznie je wymontować czy raczej nie odczują one tej katorgi , wiadomo w granicach dopuszczalnych obciążeń 

Dzięki !
~szerokiej ... wyobraźni~
Snayper_0-0_
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk

30 Wrz 2019, 09:50

Będą się niszczyć, to nieuniknione. Ja posiadam aktualnie C4 grand picasso i 3 rząd siedzeń zabezpieczyłem prostym sposobem. Wyciąłem z dykty taką półkę bo nie wiem jak to fachowo nazwać, okleiłem kawałkiem wykładziny, który mi został po remoncie i położyłem w bagażniku, chroni to siedzenia przed brudem i innymi uszkodzeniami. Jak trzeba przewieść 7 osób tylko wyjmuję tą płytę i gotowe.
mrpiom
Obserwowany

Miejscowość: Białystok

28 Kwi 2020, 09:27

Fotele złożone nie niszczą się w ogóle, mechanizm składania rozkładania jest bezkolizyjny więc nie jest to worek wepchnięty w róg żeby miał się niszczyć. Przewożenie bagażu też nie ma większego wpływu na fotele jeśli użytkujesz auto jako osobowe a nie ciężarowe , bo jeśli położysz to takim fotelu 150 kg odważnik to wiadomo że zniszczysz. Samochody z obecnej generacji nie mają prostego sposobu wymontowania 3 rzędu siedzeń, czasami jest to wręcz nie możliwe ze względu np na podłączoną elektrykę do fotela, np obecny renault espace po odpięciu wyświetla masę błędów. Co do zabezpieczenia foteli przez zniszczeniem w pozycji złożonej, najlepiej na allegro zamów sobie matę gumową do konkretnego modelu.
orange121
Nowicjusz