Auto 70/95tys zl na trasy

15 Sie 2018, 12:14

Witam wszystkich forumowiczów
Na wstępie mam 34lata i pracuje w delegacjach jeżdżąc do niemiec. Raz na dwa miesieca przysługuje mi urlop więc wsiadam w nieszczęsny bus który kursuje między moją miescina a miejsce gdzie pracuję w de..20h jazdy lub zdarza się więcej dlatego też postanowiłem zrobić coś dla. Siebie i chce kupić samochód którym wygodnie bym podróżował a nie tylko męczył się przewoźnikami, do pl w ciągu roku jeżdżą jakieś 9 razy tam i z powrotem czyli okolo2700km tam i z powrotem. Kwotę jaką mam na samochód to od 70 do 95 tys zł. +-5/10 tys. Podróżował bym przeważnie sam lub ewentualnie z kolegą. Szukam coś co ma pod maską powyżej 170km sedan lub małe kombi benzynę lub diesel..pojemnosc min 1.6 do max 2.5cm3. W miarę pojemny bagaznik. Może ktoś coś pomoże podpowie lub ktoś kto jeździ w długie trasy....dzieki Pozdrawiam forumowiczów
Ostatnio edytowany przez Daniello35, 15 Sie 2018, 20:33, edytowano w sumie 1 raz
Daniello35
Nowicjusz

15 Sie 2018, 12:48

Masz na myśli nowy czy używany samochód?
Za tę kasę możesz kupić coś nowego i masz względny spokój przez okres gwarancji (w zależności od producenta od 3 do 5 lat).
Nowości w klasie kompaktowej prezentują się bardzo ciekawie, chociażby nowa Kia Ceed, która nie ustępuje Golfowi np.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

15 Sie 2018, 13:28

Myślałem nad nowym nawet o peugeot 308 sw lepszej wersji.. przyszedł mi do głowy oczywiście nowy..kompakt to jednak jak dla mnie zbyt mały samochód szukam czegoś większego.. 2-3 latek to jest w moim kręgu zainteresowania..nowy to już w ostateczności...jak wyczerpie limit na poszukiwania używki;-)
Daniello35
Nowicjusz