Auto 8000 - 9000 PLN

10 Paź 2009, 08:17

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

moze cos z tych?? nie musze sie rozpisywac dlaczego powiem tylko ze te autka sa malo awaryjne nawet Megane mimo ze to francuz
Ostatnio edytowany przez Barol, 26 Paź 2009, 16:44, edytowano w sumie 1 raz
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Paź 2009, 09:24

A ja ciągle swoje...Nubira kombi.Kasy ci wystarczy na przyzwoity rocznik i stan. :smile:
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

10 Paź 2009, 09:33

Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

11 Paź 2009, 17:30

A ja od siebie dodam rovera seri 200. Robiony na hondzie ale z angielskim silnikiem. Polecam 1,9 Td, TDI . Ogólnie podobny w wielu względach do civica 6 gen ale z lepszym wyposażeniem jak na tą cene.
alexkret
Początkujący

Miejscowość: Z daleka

11 Paź 2009, 19:56

a tak troche z innej beczki

ile bedzie mnie kosztowała rejestracja samochodu? Jest znaczenie czy kupie samochod zarejestrowany juz przez kogos albo sprowadzony?

Druga sprawa nie mam zadnej znizki na OC bo to moje pierwsze auto i pewnie cos kolo 1200 zł mnie to bedzie kosztowało. Czy lepiej zarejestrowac wspołwłasciciela ojca i wtedy ile bedzie mnie OC kosztowało?

Jaka jest tez cena rejestracji 12-15 letniego samochodu ??
bartek0386h
Początkujący

Miejscowość: Mazury

11 Paź 2009, 20:03

Jesli auto jest sprowadzone to koszt rejestracji wynosi 250zl a jesli kupisz od wlasciciela (auto zarejestrowane w Polsce) placisz bodajze 170zl,ja bym na Twoim miejscu zarejestrowal auto na ojca jesli dasz rade wtedy napewno bedziesz choc troche mniej placil
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

11 Paź 2009, 20:16

a słyszeliscie cos o wykupieniu jakiejs karty pojazdu? bo podobno auta wyprodukowane przed 98 rokiem jej nie maja i trzeba ja jakos wykupic co kosztuje 500 zł! Tak czytalem jakis czas w necie. Skoro rejestracja kosztuje d 250 zł to czemu czasami na allegro pisza ze koszt rejestracji to np około 800 zł :/ Bo ja nie sie orientuje w tych sprawach w ogole
bartek0386h
Początkujący

11 Paź 2009, 20:59

Przewaznie powinno byc 250zl (sama rejestracja)
Barol
Awatar użytkownika

12 Paź 2009, 07:07

Za kartę pojazdu zapłacisz tylko w przypadku jeśli karta została wydana a ktoś ją zagubił.Przy pierwszej rejestracji w PL,karta powinna być wydawana gratis przez Urząd Komunikacji wraz z dowodem rejestracyjnym.
A z innej beczki...to koszt całkowity zarejestrowania "zwykłego" auta z Unii to jakieś 1500 zł...
Żeby auto zarejestrować to z dokumentów w okienku musisz mieć:
umowę kupna auta,zaświadczenie o zapłaceniu opłaty recyklingowej (500zł),Dowód rejestracyjny i kartę pojazdu (przetłumaczone na język polski przez tłumacza przysięgłego),wykupione na ten czas aktualne OC,zaświadczenie z rozszerzonego przeglądu technicznego na stacji kontroli pojazdów(160zł),dowód opłacenia akcyzy (cena zależy od ceny na umowie i dobrego humoru urzędnika w urzędzie celnym...Płacimy ją na poczcie lub w banku oraz zaświadczenie o braku konieczności opłacenia podatku VAT z twojego urzędu skarbowego po wypełnieniu druku VAT 25 i złożeniu kopii umowy kupna auta (koszt 160zł).
To tak po krótce...
:smile:
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

12 Paź 2009, 10:54

o zesz kur** :/ az tyle tego? czyli opłata recyklingowa 500 zł obowiazuje? jeszcze akcyza??
bartek0386h
Początkujący

12 Paź 2009, 16:25

No tyle tyle,lepiej kupic auto zarejestrowane w kraju a jesli juz sprowadzone to wmiare jakies tanie
Barol
Awatar użytkownika

21 Paź 2009, 00:21

na pewn kupie jedno z tch trzech aut

Opel Vectra B 1,6 16V 101KM
Mazda 323F 1,5 90KM
Honda Civic 1,5 90KM

co proponujcie, bo cały czas sie waham :/

Najbardziej mi sie podoba Vectra, najsolidniejsza sie wydaje Honda, Mazda fajna i chyba najtansza z spośród tych aut. Sam nie wiem i czekam na wasze ostatnie opinie co do tych aut. Auto za okolo 8,5 tys.
bartek0386h
Początkujący

21 Paź 2009, 07:16

to zależy coś byś chciał:

vectra- bo ci się podoba
mazda- jeśli nie lubisz mechaników :grin:
honda - jeśli chciałbyś trochę szybciej pojeździć.

warto się zastanowić.
Polska rzeczywistość:
licznik do tyłu i w ludzi.
Zgroza...
hiszpan1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Madryt

21 Paź 2009, 14:08

a co sadzicie na temat Rovera 200? zainteresował mnie pewien egzeplarz z silnikiem 2,0sdi 105km przebieg cos ponad 160tys. do tego abs klima el. szyby i lusterka, podgrzewane l.... 1wsza rejestracja 99r, rok produkcji koncowka 98. Wlasciciel chce za to 8,500 PLN do negocjacji, aha i jeszcze OC i przeglad koncza sie chyba w tym miesiacu. Wstawiam link do zdjęć. Co sadzicie o tych samochodach i o tej ofercie?

[link wygasł]
bakus_44
Nowicjusz

21 Paź 2009, 16:40

Ja też bym chciała skorzystać z podpowiedzi, bo zamierzam kupić auto w tej cenie.Spodobała mi się astra 1,4 16V kombi 98 r., stan bardzo dobry zadbana po wszelkich wymianach.Jeździ super. Auto jest od prywatnego właściciela z dodatkowym kompletem opon zimowych. Czy 8 tyś to odpowiednia cena? Nie wiem co jest na wyposażeniu poza abs-em.Dodatkowo wyposażona w LPG.
magda32
Nowicjusz

Miejscowość: Szczytno