REKLAMA
Witam. To moj pierwszy post ale czuje bede tutaj zagladac czesto.
Chce sobie kupic samochód. Bedzie to moje pierwsze auto choc prawko mam juz 5 lat
Chce na nie wydac nie wiecej niz 10 tys ze wszystkimi opłatami. Wiec w okolicach 8 tys ma byc auto.
Mam kilka propozycji ale cały czas sie waham, na allegor nie chce kupwoac bo trzeba jezdzic i sprawdzac auta a to moze byc uciazliwe. Wiec bede czekał na auta w komisach moze jakas giełda itp
Samochodem nie bede wiele jezdził, wiec na paliwo nie bede wydac jakiejs astronomicznej kwoty. Zalezy mi zeby samochód był ładny, nie mały, benzyniak 1,4 albo 1,6 min.90KM Ewentualnie ekonomiczny disel.
Mysle ze jak bede miał okazje to kupie z którychś z tych aut:
Opem Vectra B 1,6 16V 101KM
Honda Civic 1,4 90KM
Mazda 323F 1,5 16V 90KM
Seat Cordoba 1,4 albo 1,6
Renault Laguna 1,8 90KM
Nissan Almera 1,4 75 KM
Peugeot 406 1,8 90KM
Najblizej jestem kupna Opla Vectry B, pdoba mi sie to auto jest duze, mala pali i fajnie wyglada. Ale nie wiem jak jest z awaryjnoscia, słyszalem rozne opinie wiec sie waham.
Honda to fajny samochodzik, słyszałem ze silniki maja dobre i sa raczej maloawaryjne, no ale Vectra mi sie bardziej podoba . Mazda 323F tez fajnie wyglada ale jest troszke mniejsza. Seat to tak w kit zawsze jakas alternatywa, podobnie jak Laguna i Almera jak
sie trafia ciekawe oferty to moze... Ostatni co raz powazniej zaczynam myslec tez o Peugeocie 406. No ale francuz jak to jest z francuzami?
Ktore auto mi doradzacie a ktore raczej odradzacie i dlaczego?
Faworyci: Vectra, Civic, 323F, 406
Alternatywa: Cordoba, Laguna, Almera
pozdrawiam