Auto bez przeglądu i oc

19 Lis 2015, 06:43

Panowie potrzebuje szybkiej pomocy,otóż mam ciekawą propozycje zamiany za smartfona,dotyczy to dokładnie tego ogłoszenia [link do oferty na Olx wygasł] i tutaj pojawia się moje pytanie jak wygląda sprawa takiego auta bez przeglądu i oc? Ja napewno nie będę go opłacał i myślałem żeby wziąść w zamian i ewentualnie zezłomować,da się tak? Ile mniej więcej mogę dostać na szrocie? Albo wziąść i tymczasowo wyrejestrować. Czekam na każdą sugestie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

19 Lis 2015, 10:46

Przeczytałem 4 razy i nie mogę zrozumieć :) masz auto czy smartfona ?
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam
0

19 Lis 2015, 10:59

Może dostać samochód, smartfonów raczej się nie złomuje ^^
Dopamine
Aktywny

Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Elise k20z4 in progress
Silnik: K20Z4
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
0

19 Lis 2015, 11:31

Zatem: ile czasu ubezpieczenie OC jest nieważne w tym samochodzie ?
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

0

19 Lis 2015, 11:49

Z tego co się orientuje za brak płynności OC można dostać karę i to nie małą. Z drugiej strony cena złomu spadła i nie wiem czy gra warta świeczki.. Możesz mieć z tego więcej problemu niż pożytku :mrgreen:
tdloverr
Początkujący

Miejscowość: poznan
0

19 Lis 2015, 12:01

Dokładnie to chciałem napisać :) upewniając się że OC jest długo nieopłacone.
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

0

19 Lis 2015, 19:34

A ja bym się zamienił jezeli masz w tym interes albo chcesz używać tego auta. Osobiście zrobiłem kilka moto podmianek i wyszły ok.

Co do auta kup je i od razu ubezpiecz możesz to zrobić praktycznie w każdym nawet małym miasteczku również przez net. Przegląd załatw w najbliższej stacji kontroli o ile auto jest przyzwoitym stanie.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe
0

19 Lis 2015, 20:52

Trochę się zorientowałem w temacie i ja bym problemów z OC nie miał tylko poprzedni właściciele ale tak jak pisałem ja nie mam zamiaru go ubezpieczać (nawet nie mam kiedy w tygodniu :( ) bo poprostu chciałem się pozbyć telefonu :mrgreen: tak więc temat zamykam a auta nie biorę :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0