Auto d0 30-35 tys

06 Lut 2014, 01:24

Witam zaciekawiony ostatnimi reklamami o wyprzedażach rocznika różnych aut postanowiłem sprawdzić jak sytuacja ma się w praktyce i niestety za kwotę, którą podałem ciężko będzie kupić autko z salonu. Kupno auta używanego to jakby nie patrzeć trochę ryzyko dlatego nie chcę podejmować decyzji pochopnie i chciałbym zapytać czy znacie może jakieś miejsca w Warszawie lub okolicach gdzie można dostać sprawdzone auta? Ewentualnie jakieś salony samochodowe, które oferują niekoniecznie nowe fabrycznie auta lecz z jakimś małym przebiegiem używane?
Interesuję mnie samochód od rocznika 2006 w górę, podoba mi się nowa Ibiza ale niestety koszt takiego auta z salonu to ok. 40 tys. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie namiary a także propozycję aut w tym segmencie cenowym.
tbk
Nowicjusz

Auto: Lanos 1.5 16V
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

06 Lut 2014, 11:47

Nie ma czegos takiego jak segmenty cenowe jesli mowimy o autach uzywanych - sa segmenty pojazdow.
Ibiza to segment B czyli auto miejskie. Najkorzystniej jest kupowac od wlascicieli prywatnych, ew. od autoryzowanych dealerow, ale to zazwyczaj podnosi cene o kilkanascie procent.
3-4 letnia ibize z malym udokumentowanym przebiegiem bez problemu znajdziesz do 30 tysiecy, np cos takiego:
[link do oferty na Allegro wygasł]

Wzialbym tez pod uwage fiata bravo - podobna stylistyka, ale sporo wiecej miejsca w srodku i dynamiczniejsze silniki (w ibizie odrzucilbym tsi, ktore sa dynamiczne ale nietrwale)
Yankee
Aktywny

Prawo jazdy: 01 12 2005
Przebieg/rok: 19tys. km
Auto: Skoda Octavia
Silnik: 1.8 TSI 180KM
Typ: Liftback
Rok produkcji: 2017

06 Lut 2014, 14:27

Wpadł mi w oko jeszcze Seat Altea gdyż z żoną spodziewamy się dziecka i z tego co zauważyłem Altea ma nieco więcej miejsca z tyłu na fotelik niż wspomniana Ibiza z tym, że Altea niestety jest droższa wiec z tym budżetem trzeba byłoby kupić trochę starsze auto. Zobaczę jeszcze tego fiata Bravo
tbk
Nowicjusz

06 Lut 2014, 14:36

To fakt,jeżeli już kupujemy samochód to zdecydowanie z oferty prywatnej,gdzie masz większą pewność,że auto nie było kręcone. Poza tym wspomniana powyżej Ibiza jest dobrym pomysłem,podobnie jak Fiat Bravo czy Seat Leon- ciut większe auto,ale naprawdę dobrze sie prowadzi.
MotoAutko
Początkujący

Prawo jazdy: 14 03 2002
Auto: Seat Leon 1.6

06 Lut 2014, 17:44

A coś z tych?
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

08 Lut 2014, 16:09

Z trójki używanych aut: Bravo, Ibiza, Altea najbardziej pod względem wyglądu podoba mi się Fiat, miał ktoś z Was do czynienia z tym samochodem? która jednostka silnikowa jest najlepsza? Dodam, że auto do jazdy miejskiej więc raczej benzyna, Diesla nigdy nie posiadałem. Opinie o Fiacie są jakie są ale podobno nowe Bravo odbiega od reguły i sprawdza się dobrze na polskich drogach. Do 30 tysięcy mam nadzieję na model z 2009 roku a może nawet młodszy?
tbk
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus IS 200 od dzidy
    Moja skrzynka pęka w szwach od zapytań nt. mojego samochodu (ponad 300 wiadomości priv już), więc pomyślałem, że spróbuję przybliżyć to co mam i dokumentować jak się sprawuje (lysy30 mnie pilnuje w tym względzie :D). ...