REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
pkc napisał(a):Wystarczy przejrzeć zagraniczne strony z ogłoszeniami i zobaczyć ile takich GS430 jest na sprzedaż i w jakich cenach stoją.
dzida napisał(a):2. Co za różnica jak sprzedaje i czy z akcyzą? Grunt, że Ci co od niego kupili nie mają "ale" czy problemów. Jest jeszcze Faktura VAT. Ostatnio tak kolega kupował Saaba - działa to tak jakbyś kupował auto w salonie, a sprzedawca jest importerem.
dzida napisał(a):3. Cena wysoka? Ostatnio na forum był do sprzedania za 26k od jednego z adminów...
szybki napisał(a):
Ale zrozum ze mobile.de to nie wszystko i są różne sytuacje więc ja Ci opiszę moją :
w związku z tym że śledzę praktycznie większość portali włącznie z aukcjami gdzie trzeba wnieść opłatę za uczestniczenie to znalazłem Lexa w BE z uszkodzoną tylną felgą i wahaczem... Pan przez pół roku sprzedawał auto za 9k eur bo było jak nowe i w pełnym pakiecie TTE... Traf chciał że się nudziłem i w kawiarni napisałem maila do komisu proponują c połowę tej kwoty no i... sprzedawca się zgodził... naprawa koła wyszła 1000zł z felgą,
szybki napisał(a):I takich przypadków mógłbym Ci podać mnóstwo bo to nie są cuda na kiju tylko wszyscy domagają się okazji ale się jej boją...
pkc napisał(a):Różnica jest duża. Jak sprzedaję z fakturą VAT, to musi mieć akcyzę opłaconą. Chyba, że opłaca akcyzę, dopiero jak się ktoś zdecyduję na zakup.
pkc napisał(a):Cena niska, jak na takiego Lexusa sprowadzonego.