Ossy napisał(a):Lexus IS200/300
Volvo S60 2.5T AWD
Na CLK za mały budżet, ale może W208 z jedynym słusznym silnikiem:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... yaOeN.html
Volvo całkiem spoko, choć dostępność raczej niska.
Mercedes całkiem fajny, spora moc, bardzo wysoki moment obrotowy, więc pewnie jeździ się fajnie. Nie mam tylko przekonania do automata, a manuala z tym silnikiem nie ma. Awaryjność chyba na przeciętnym poziomie - pod tym względem stary Mercedes to z pewnością nie jest.
Oba auta mają też naprawdę bogate wyposażenie.
Nethann napisał(a):w zasadzie za 25k to w merolu juz s-klase kupisz, ale mozesz tez c-coupe
jak ma byc fun i nieoklepane to polecam
- BMW Z3
![Wink ;)]()
- Alfa Romeo GT
- Alfa Romeo 147 -najlepie by bylo diesla 1.9 120 lub 150km + chip i jest sporo funu
- Audi TT 1.8T
S-klasa to już wielkie auto - miejsca nie wykorzystam, a będą problemy z parkowaniem.
C-klasa jak najbardziej wchodzi w grę - poza kombi i chyba liftbackiem, bo wizualnie raczej mi nie podchodzi.
BMW Z3 się nie nadaje dla mnie jako główne auto, zresztą od dawna za mną chodzi Mazda MX-5, ale nie kupię jej z tego samego powodu.
Alfa Romeo GT ma piękny przód, ładną smukłą linie, ale tył jest jakiś dziwny z tymi światłami, sam nie wiem co o tym myśleć. Dla mnie pewnie tylko V6 3,2 l by się nadał?
Alfa Romeo 147 do mnie nie przemawia.
Audi TT zdecydowanie nie - dla mnie wizualnie to taka droższa alternatywa dla Opla Tigra i Forda Puma.
![Mr. Green :mrgreen:]()
vincenty napisał(a):Lexus GS430.
Nie ma tego auta na sprzedaż na żadnym portalu.
sanvean23 napisał(a):Civic VII Type R
Auto wizualnie jest w porządku, wnętrze trochę marne, ale za to silniki Hondy są chwalone. Patrzę, że ładnie to zapiernicza i dobrze się prowadzi. W sumie nawet taki hot hatch to całkiem fajna sprawa, bo wielkość mi wystarczy, a spalanie mniejsze i auto zwinniejsze.
Kieł napisał(a):Akurat Lex ma dobre automaty
![OK :ok:]()
GS300 do znalezienia ale to górna granica budżetu,IS300 podobnie a GS430 po za budżetem.
Popatrz na Acury?.Honda Legend/Accord Type-R?
Niby te automaty są lepsze niż manual np. w IS200, ale kurczę jakoś nie mam przekonania do skrzyni biegów tego typu. Nie wiem może to kwestia przyzwyczajenia, ale jakoś wolę mieć pełną kontrolę nad przełożeniami.
Aktualnie czytam sobie o Lexusie IS300, ale auto jest dość drogie jak na to co oferuje tzn. wyposażenie, wygląd, bezusterkowość jak najbardziej na plus, ale osiągi raczej średnie. Przydałby się wyższy moment i chyba automat trochę ogranicza to auto. GS300 wydaje się być lepszy, choć to też nieco inny styl.
Acura CL fajnie się prezentuje i nie widać tego w ogóle na ulicach, ale znów pojawia się tylko w automacie.
Accord Type R spoko, ale prędzej znajdę Civica.
Honda Legend jest dla mnie za duża.
Lovato34 napisał(a):A ja bym polecił Audi S3 I gen. 1,8T 210 lub 225 KM
Wstępnie brałem pod uwagę S4, ale raczej nie dostanę niczego ciekawego w tej cenie i istnieje duże prawdopodobieństwo, że będzie zajechany. S3 w sumie mieści się w budżecie. Rozumiem, że technicznie jest to to samo co Seat Leon? Jak się spisuje ten dołączany napęd, bo
4x4 załącza się tylko jak jest taka potrzeba?