Auto-dawca z V6 i tylnym napędem

22 Kwi 2015, 23:08

Witam, poszukuję auta-dawcy z silnikiem 6-cio cylindrowym, skrzynią manualną i tylnym napędem, reszta jest nie istotna bo jednostka wyląduje w innym aucie :) Cena tak do 3 tys. Do silnika chcę założyć LPG. zależy mi na niskim spalaniu (Coś jak w VR6), niskim utrzymaniu (koszty części) i niezawodności :)
Do tej pory miałem styczność tylko z V6 2.9 od Forda Scorpio (dawno to było i mam złe wspomnienia z automatem przy tym silniku jak i cenami napraw) i VR6 2.8 w Sharanie (Szkoda że napęd przedni..)
kondjovi
Nowicjusz

Auto: Tajemnica :)

23 Kwi 2015, 06:19

Co masz na myśli mówiąc auto dawca? Auto dawca to z przeznaczeniem na części a Ty chcesz montować lpg? Ale niestety musze Cię zmartwić porządnego V6 za 3k nie dostaniesz no chyba że do remontu i jeszcze małe spalanie przecież to się wyklucza..
VR6 mało pali? No chyba niewiesz co mówisz.. w mieście czasami spokojnie weżmie 14-15l.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Kwi 2015, 07:01

Auto-dawca, czyli wyciagam silnik, skrzynie, wal, dyfer i instalacje elektryczna silnika i wkladam do innej karoserii od całkowicie innego samochodu. Reszta auta na częsci idzie. A gaz zaloze juz po przelozeniu, w nowej budzie. Jesli chodzi o vr6 mam teraz w sharanie i spalanie mam na poziomie 11 litrów w mieście :) jak go przeciagnę to wychodzi te 14-15 litrów.
kondjovi
Nowicjusz

23 Kwi 2015, 08:21

Barol napisał(a):Co masz na myśli mówiąc auto dawca? Auto dawca to z przeznaczeniem na części a Ty chcesz montować lpg? Ale niestety musze Cię zmartwić porządnego V6 za 3k nie dostaniesz no chyba że do remontu i jeszcze małe spalanie przecież to się wyklucza..
VR6 mało pali? No chyba niewiesz co mówisz.. w mieście czasami spokojnie weżmie 14-15l.

Dokładnie, twórca tematu naoglądał się chyba za dużo programów motoryzacyjnych w TV i myśli, że swap to jak składanie klocków lego :mrgreen:
Kupując dawce z 6 cylindrowcem pod maską, żeby swap mial sens to silnik musi przejść mniejszy bądź większy remont.
Swap jak ma być zrobiony porządnie to będzie kosztował bardzo dużo bo rzeźby będzie co nie miara.
Może jakieś e34 m20b25? Oczywiście silnik obowiązkowo będzie musiał przejść remont.
kondjovi napisał(a):Jesli chodzi o vr6 mam teraz w sharanie i spalanie mam na poziomie 11 litrów w mieście
11 to pali zwykly golf 4 1.6 w mieście ;)
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995

23 Kwi 2015, 09:41

Może nie powinienem pisać tego autorowi tematu ale "chłopie" zejdź na ziemię :ok:
Prędzej zarobisz na auto do upalania roznosząc ulotki niż kupisz V6 na swapa za 3k i to do jazdy.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

23 Kwi 2015, 12:23

To nie wiem jak wy jeździcie że macie takie spalanie :P W moim golfie 1.8 z 87 po mieście mam spalanie 9 litrów. Teraz koniec pesymistycznych informacji bo ja jestem nastawiony inaczej :) Podajcie tylko modele z silnikami V6 i tylnym napędem tak jak prosiłem i wszystko ;) Myślałem o jednostce z Opla Omegi 2.5 i V6 170KM. Co o niej sądzicie?
kondjovi
Nowicjusz

23 Kwi 2015, 20:38

Omega jest ok ale co z tego skoro silnik będzie już zmęczony i blacha będzie pogryziona przez rudą..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

23 Kwi 2015, 20:41

nie lepiej kupić po prostu sam silnik/skrzynie itp?
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

23 Kwi 2015, 21:04

Też się zastanawiam po kiego Ci całe auto... :o
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

23 Kwi 2015, 22:54

dzida napisał(a):nie lepiej kupić po prostu sam silnik/skrzynie itp?

Robiąc swapa lepiej mieć jednak cały samochód ;)
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995

24 Kwi 2015, 06:45

Buda jest mi zbędna..
kondjovi
Nowicjusz

24 Kwi 2015, 18:23

kirin88 napisał(a):Robiąc swapa lepiej mieć jednak cały samochód ;)

no tak ale zawsze może kupić różne części osobno w lepszym stanie niż coś kosztem czegoś (np. zdrowa skrzynia i zajechany silnik)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010