Auto dla brata benzyna 12-15 tys

13 Lut 2016, 19:41

Dzięki forum kupiłem honde Civic VIII jestem bardzo zadowolony i teraz chciałbym poradzić się odnośnie auta dla brata. Wymagania benzyna sedna/Hb małe trasy cykl mieszany do 200 km tygodniowo tylko 4 drzwi :) Brat celował w mazdę 6 ale odradziłem przelifta ze względu na blachy. Jakieś porady ? Może Civic VII ?Focus ? Jakie silniki i jakie marki ? Chodzi o solidny silnik benzynowy. Diesel odpada.Auto do dojazdów do pracy.Mało awaryjne dostęp do części :twisted:
Omenariusz
Początkujący

Prawo jazdy: 15 12 2000
Auto: Civic VIII 1.8 Ufo

13 Lut 2016, 23:32

Wrzuć zdjęcia do działu "Samochody które pomogliśmy kupić"
Twoje typy tj. Focus, Civic są dobre. Ja dorzucę Astre H, Corolle E12.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

13 Lut 2016, 23:53

Zdjęcia wstawione . tak myślałem że focus a audi A4 b5 ? b6 ?

Jaki silnik jeśli chodzi o focusa ?
Omenariusz
Początkujący

Prawo jazdy: 15 12 2000
Auto: Civic VIII 1.8 Ufo

13 Lut 2016, 23:58

Zapomniałem dopisać że Astra i Focus w górnym budżecie w dobrym stanie :ok:
Ja osobiście szukałbym 2.0, ewentualnie 1.8 w Focusie ale ciężko będzie znaleźć. 1.6 115KM też jakoś daję radę ale jest to lekki mułek.
Co do Audi, za 15k będzie ciężko o B6 z sensownym silnikiem, b5 spokojnie do 12k znajdziesz z 1.8/1.8T. Ode mnie jeszcze proste A3.

EDIT:
łysy30 ma Civica i Foke. Napisz do niego, na pewno Ci wypunktuje wady i zalety Focusa na podstawie Hanki.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak dzięki oponom zmniejszyć hałas w samochodzie?
    Hałas w przypadku ogumienia spowodowany jest przez tarcie oraz częstotliwość drgania opony i powietrza w niej. Zewnętrzny hałas toczenia jest parametrem szczególnym, ponieważ decybel (dB) jest jednostką logarytmiczną ...
    5 najczęstszych usterek zimowych
    Ujemne temperatury, śnieg, wilgoć i sól na drogach. Zima to czas szczególnie trudny dla kierowców oraz ich samochodów. Mimo łagodnego początku sezonu, w najbliższym czasie pojawią się warunki rzutujące ...