Auto dla dużej rodziny

19 Kwi 2009, 15:45

Witam,

mam spory problem, którym jest spora rodzina :roll: .

Rodzina składa się z dwójki dzieci (7 i 4 lata), dwuletnich trojaczków oraz nas, ich szczęśliwych rodziców. Nie muszę wyjaśniać, że najważniejsze jest dla nas bezpieczeństwo... oraz wygoda i duży bagażnik lub inne miejsce, gdzie można by wcisnąć dwa duże transportery dla psów. Chcielibyśmy dużo jeździć do rodziny, która mieszka dość daleko, a teraz musimy jeździć na dwa auta, co nie jest najwygodniejszym rozwiązaniem.

Zależy mi, żeby dany model samochodu zaopatrzony był w system ISOFIX, więc w grę wchodzą tylko nowsze modele, jak przypuszczam :(.

Poradźcie!

Linków niestety nie podam, gdyż nawet nie wiem, jakie modele wchodzą w grę, jestem zielona jak szczypiorek na wiosnę i do tego mam przecież małe dzieci, które nie pozwalają mi poszperać w internecie :lol: . Więc ulitujcie się nad matką karmiącą i jej zdesperowanym małżonkiem, który ze stresu pomału zapomina, jak się nazywa :D .
Ostatnio edytowany przez Drinden', 19 Kwi 2009, 15:49, edytowano w sumie 1 raz
Drinden'
Nowicjusz

19 Kwi 2009, 15:48

napisz jeszcze jaki masz budzet i silnik jaka pojemnosc max,a co do tego ISOFIXa to faktycznie tylko nowsze modele
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Kwi 2009, 15:51

W zasadzie budżet nie stanowi problemu, gdyż i tak sprzedamy jedno ze starych aut. Chcielibyśmy się zamknąć w 90-100 tys. złotych, ale nie mamy zielonego pojęcia, czy za tą cenę da się kupić odpowiedni samochód, więc jesteśmy gotowi na kredyt i żebraninę po rodzinie.

A pojemnością proszę mnie nie straszyć, bo się zupełnie nie znam. :lol:
Drinden'
Nowicjusz

19 Kwi 2009, 16:00

dało by rade cos znalesc ale z tym systemem ISOFIX to kurde nie mam zielonego pojecia bo znalazlem tylko jedno auto na alledrogo ale raczej nie bedzie spelniac wymagan bo troszke za male bedzie
[link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

19 Kwi 2009, 16:54

Rozumiem, że w gre wchodzą raczej tylko vany. Z tym ISOFIXEM to rzeczywiście ciężko coś znaleźć. Może to Ci sie spodoba, ISOFIXSA nie ma ale tylko założyć gaz i śmigać [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

19 Kwi 2009, 17:04

no bez ISOFIXA auto znajdzie sie napewno ale z nim bedzie ciezko,ode mnie rowniez bez ISOFIXA [link do oferty na Allegro wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

"Szklana pułapka 5": Klasa G, Sprinter, Unimog i Zetros
    "Szklana pułapka 5" trafi do polskich kin 14 lutego br. Mercedes-Benz ma w filmie silną reprezentację, a auta spod znaku trójramiennej gwiazdy będą obsługiwały jego premierowe pokazy w Londynie i Berlinie. John McClane ...

19 Kwi 2009, 17:18

Szkoda, że bo foteliki mamy z tym zapięciem, no i jakoś bardziej w nie wierzę niż w zapinanie na pasy.

Na razie dziękuję, dzięki wam wiem już, w jakich modelach można się orientować.
Drinden'
Nowicjusz

19 Kwi 2009, 17:29

Jedynie co mi do głowy przychodzi to:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - Citroen c4 grand picasso
albo
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Renault grand espace
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Dodge caravan tylko że ten może spalić z 20l

We wszystkich przypadkach gdy mamy 2 dodatkowe fotele rozłożone do bagażnika można wrzucić torebke z zakupami.

A jeśli te autka nie wystarczą to można szukać większych aut:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] VW t4

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] MB vito

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Opel vivaro
i inne tego typu auta.
Diablos
Początkujący

Miejscowość: Jaroszowa

19 Kwi 2009, 17:59

Seat Toledo jest całkiem spory i ma ISOFIX.
Z VANów to polecam Forda S-Max, Galaxy, Citroen C4 Picasso, VW Multivan
Markowa odzież, pewne samochody
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

19 Kwi 2009, 20:00

Być może się mylę ale w Multivanach ciężko o ISOFIX czego nie można powiedzieć o Renault.
stasiowski121

19 Kwi 2009, 20:14

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

No z tym Isofixem to ciężko
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz