Auto dla dziewczyny na dojazdy do pracy

27 Maj 2023, 07:28

Barol napisał(a):Zszedł z ceny 2000zł i opis typowo handlarski do tego świeżo zrobiona klima i nowe opony i leci na sprzedaż?

To jest zawsze taki odwieczny problem

Gdyby były łyse opony i nie działała klima to byś napisał. że eeee nieeee bo opony do wymiany i klima do zrobienia i wyliczanka że to kosztować może i 3000zł czyli połowa wartości auta.
Dobra. Opony są założone nowe i klimatyzacja po nie wiem serwisie, naprawie....eeee nieeee bo podejrzane bo klima świeżo robiona i nowe opony a kto wymienia opony przed sprzedażą.

NO jakbyś nie zrobił to jest źle. :lol:

A nikt nie bierze pod uwagę faktu że handlarz kupił takie auto z oponami do wymiany i klimą do zrobienia, rzędu za 1500-2000zł
Kupił najtańsze opony byle nowe...nie wiem 600-700zł nie powinny być takie male opony drogie
Ja mogę kupić w hurcie np. 165/70R14 za 178 zl brutto/szt

i klima może była nieszczelna, wymienił chłodniczke za 300 i ktoś mu nabił za drugie 300

iiii..... reszta to zarobek.

prywatnemu właścicielowi nie chciało się tego wymieniać, więc auto sprzedał, handlarz uatrakcyjnił oferte i ma defacto lepszy towar niż prywatny, na tym się zarabia właśnie.

suma summarum, ta micra to i tak może być bardzo dobrym pomysłem, na tanie i w miarę bezawaryjne auto
toyman40
Stały forumowicz

27 Maj 2023, 08:21

Nie zwróciłem uwagi na te pokrowce, dopiero jak się przyjrzałem to zauważyłem ze faktycznie są :no: opis mi się nie podobał bo faktycznie typowo handlarski i właśnie to potwierdziłem, zadzwoniłem pod numer z ogłoszenia i mówię dzień dobry ja w sprawie auta - którego bo w garażu mam 2 :D wiec micra odpada

Fox ciekawy dziś jade go zobaczyć i podjedziemy na stacje, oprócz tego znalazłem jeszcze taka Yaris I
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/t ... FxCvJ.html

Motor 1,3 wiec super ale nie wiem czy te 2/3 drzwi to nie za małe, czy tam do bagażnika można coś schować typu drobne zakupy torbę plecak?
robertkubica
Nowicjusz

Zdjęcia: 1

27 Maj 2023, 08:30

robertkubica napisał(a):czy tam do bagażnika można coś schować typu drobne zakupy torbę plecak?

Da radę. Sprawdzić trzeba rdzę. Silnik ok.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

27 Maj 2023, 09:10

Tylko Yaris nie ma klimy weź pod uwagę.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Maj 2023, 10:23

[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
Henk
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: VW Golf 5
Silnik: 1.4 MPI
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

27 Maj 2023, 10:51

robertkubica napisał(a):opis mi się nie podobał bo faktycznie typowo handlarski i właśnie to potwierdziłem, zadzwoniłem pod numer z ogłoszenia i mówię dzień dobry ja w sprawie auta - którego bo w garażu mam 2 :D wiec micra odpada

to że handlarz to jest na ogłoszeniu przecież, pozatym i co z tego że handlarz ? dzisiaj dobry handlarz ma niejednokrotnie lepszy samochód niż prywatny.

robertkubica napisał(a):Nie zwróciłem uwagi na te pokrowce, dopiero jak się przyjrzałem to zauważyłem ze faktycznie są :no:

w czym problem? ściągasz albo właściciel niech ściągnie, możliwe że pod spodem będzie tapicerka w super stanie, bo są pokrowce właśnie
toyman40
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...

27 Maj 2023, 18:48

Panowie udało się :happy: , kupiłem Polo 1.4 które @henk znalazł, pojechałem obejrzałem, progi całe, trochę rdzy pod drzwiami na tej „belce” ale nie specjalnie dużo, pożyczę szlifierkę i spróbuje to w jakiś weekend sam ogarnąć, po za tym jak to jeden z forumowiczy mawia „jeździ skręca hamuje”, wnętrze bardzo zadbane, hamulce działają, klima działa, światła git, biegi wchodzą (z 2 na 3 trochę ciężej ale wydaje mi się to groszowa sprawa, nie uciążliwa usterka), dałem mu trochę popalić na ekspresówce i silnik chodzi równo choć mój bravo 1.4tjet o wiele lepiej mi się jeździ i osobiście nigdy nie kupię auto bez turbo :D

Cena 6300 nie taegowalem się bo wszystko git, jedynie pakiet startowy olej + rozrząd do zrobienia i na dojazdy do pracy bedzie elegancki

Miałem tez dziś oglądać VW Foxa którego Barol znalazł ale coś nie podobał mi się ten nisko przebieg 130k i wykupiłem raport z autodna, auto sprowadzone w 2021 z nalotem 118k (mogło być kręcone) po tym u handlarza 2 lata do 27 lutego i od tego momentu niespełna 3 miesiące u nowego nabywcy który już go sprzedaje? Wiec odpuściłem temat bo mi coś nie pasuje, sam chciałem zrobić podobnie kiedyś po zakupie Fiata jak się okazało, ze turbina i kolektor do wymiany
robertkubica
Nowicjusz

27 Maj 2023, 18:54

dziekuje wszystkim za pomoc :)
robertkubica
Nowicjusz

27 Maj 2023, 19:17

robertkubica napisał(a):klima działa, światła git, biegi wchodzą (z 2 na 3 trochę ciężej ale wydaje mi się to groszowa sprawa, nie uciążliwa usterka),

pewnie synchronizator, czyli taka groszowa może nie być :lol:
toyman40
Stały forumowicz

27 Maj 2023, 19:52

Się zepsuje to się naprawi jak to napisał szybki
robertkubica
Nowicjusz

27 Maj 2023, 22:16

robertkubica napisał(a):Się zepsuje to się naprawi jak to napisał szybki

i masz właśnie super podejście.
Za te pieniądze tj. półtora najniższej to i tak jest OK. :lol:
A tym się na razie nie przejmować, jeździć obserwować jak to się mówi. Całą Skrzynię w używce można za 500-600zł kupić do tego w razie W, kiedyś tam
toyman40
Stały forumowicz

28 Maj 2023, 06:00

Tylko żeby nie było na mnie jak coś nawali :o Tak w ogóle, to zrobiłeś lepsze zdjęcia niż ten sprzedawca :) Życzę jak najrzadszych wizyt w warsztatach.
Henk
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: VW Golf 5
Silnik: 1.4 MPI
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007