REKLAMA
Witam wszystkich
Szukam auta z okolic Raciborza. Będzie mi one służyło do dojazdu do pracy - ok. 10km/dzień oraz 2 weekendy w miesiącu na dojazdy na studia do Opola. Zależy mi żeby auto było w miarę oszczędne, mało awaryjne, a jeżeli już coś się popsuje, żeby części nie były b. drogie. Chciałabym żeby był to silnik benzynowy do pojemności 1.6 maksymalnie.
Na razie zastanawiałam się nad:
- renault clio I
- opel corsa b
- fiat seicento
- ford fiesta mk4
- peugeot 106
- honda civic V
- rover 200 lub 214
- citroen saxo
- mitsubishi colt
Proszę o ewentualną pomoc, co kompletnie wykreślić z tej listy, ponieważ nie znam się jak to jest z awaryjnością w/w aut, kupnem części itd. Przyznam, że najbardziej do gustu przypadł mi civic/colt/fiesta podoba mi się też VW polo ale nie wiem czy w tej cenie znajdę cokolwiek.
Znalazłam kilka fajnych ofert (na moje oko) ale jak mówię, nie znam się więc liczę na wasze rady czy są one godne zainteresowania:
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ewentualnie jak macie jakieś propozycje czy uwagi to piszcie.
Zastanawiam się też czy nie warto by było pożyczyć ok. 1500/2000 zł i szukać czegoś lepszego. Mam trochę mętlik w głowie bo boję się że za tą kwotę - 4 tys - kupię auto które więcej czasu spędzi u mechanika a tego bym nie chciała. Więc pytanie, czy warto dołożyć trochę kasy czy się wstrzymać i kupić za 4 tys które mam? Jeśli już bym miała dobrać tą kasę to jakie auta polecacie?
Pozdrawiam,
Pola