Auto dla handlowca

26 Cze 2011, 11:29

Witam.
Niebawem będę kupował auto na dalekie trasy. Jeżdżę po całej Polsce, robię miesięcznie około 5-6 tysięcy kilometrów ( służbowo ) + kilkaset prywatnie. Szukam auta do 20-23 tysięcy, którym będę mógł pokonać trasę komfortowo. Interesują mnie więc auta z dobrym wyposażeniem i mocnym silnikiem.

Ostatnio byłem w komisie w Gdańsku i jeździłem dwoma modelami Opla :

1. Vectra 3.0 - [link do oferty na Allegro wygasł] ( nie tą, ale takim modelem ).

2. Astra [link do oferty na Allegro wygasł] .

Nie musi to być oczywiście kombiak, ale i coupe nie wchodzi w grę.
Loczek
Początkujący

26 Cze 2011, 12:22

Loczek napisał(a):...Szukam auta do 20-23 tysięcy, którym będę mógł pokonać trasę komfortowo. Interesują mnie więc auta z dobrym wyposażeniem i mocnym silnikiem...

przyjrzyj sie citroenowi c5 mk2 z zawieszeniem hydropneumatycznym i silnikiem hdi. jezeli chodzi o komfort jazdy bije wszystko na glowe w tej cenie.

pozdr
viwaldi
viwaldi

27 Cze 2011, 10:13

Pewnie tak, ale patrząc na opinie na forach, jest to dość awaryjne auto, a mnie interesuje takie, które będzie więcej jeździć niż latać po ASO :roll:
Loczek
Początkujący

27 Cze 2011, 10:24

Loczek napisał(a):Pewnie tak, ale patrząc na opinie na forach, jest to dość awaryjne auto, a mnie interesuje takie, które będzie więcej jeździć niż latać po ASO :roll:

gadanie i wroga propaganda :P
hydro jest juz naprawde dopracowane i nie sprawia klopotow. ja swoim hydrowozem (xantia czyli poprzedniczka C5) zjezdzilem europe od francji, przez balkany az po azjatycka turcje (kapadocja) i jedynie kapcie lapalem i musialem wymienic 2 zarowki. a silnik hdi jest wprost stworzony do dlugodystansowej pracy i przy komforcie jazdy jest "niepijacy" ;)
ja nie zmuszam do zakupu... ale zachecam do przyjrzenia sie C5, a najlepiej do jazdy probnej.
C5 wystepuje tez w wersji sprezynowej jak masz obawy przed hydro. nie pamietam tylko czy byla dostepna ze wszystkimi silnikami czy tylko ze slabszymi jednostami.

pozdr
viwaldi
viwaldi

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Historia TECHNOLOGII SKYACTIV Mazdy
    Na czym polega technologia SKYACTIV Mazdy wyjaśniamy poniżej: - Technoligia SKYACTIVE-G - Technoligia SKYACTIVE-D Luty 2012 : Mazda CX-5, pierwszy z serii nowych modeli Mazdy ze wszystkimi elementami TECHNOLOGII SKYACTIV ...