Auto dla Kobiety, do miasta

06 Cze 2016, 10:08

Witam, poszukuje auta dla żony, (+ czasem dwójka dzieci z tyłu)

= Budżet +- 20tyś

= Katowice - Śląskie

= dojazd do pracy, średnio 12km dziennie, część trasy z dzieciakami z tyłu :)
Do dalszych tras jak na razie wystarcza nam mój golf kombii,

= Własne potrzeby - 5d, klimatyzacja, nie biały (choć jeśli będzie tańszy zawsze można okleić) - i jak to stwierdziła moja żona - żeby nie ślimaczył.

żonie się podoba Ibiza po 2008r. ale nie wiem czy da się coś normalnego kupić w tych pieniądzach, podoba jej się też Jazz ale od ver.3 - także też ciężko w tym budżecie.

Ja osobiście myślałem nad Fiestą lub Grande Punto/Evo

Szukam tego auta już z 3 tygodnie byłem nawet na weekendzie na giełdzie, a czas ucieka - mam jeszcze tylko z dwa tyg by coś kupić a od przeglądania tych ogłoszeń dzień w dzień już mnie głowa boli,

Kilka już nawet oglądałem, ale stan faktyczny odbiegał od tego w ogłoszeniu,
Albo nie udało mi się stargować.

Także bardzo proszę o pomoc.
I wasze opinie co sądzicie o tych modelach - któryś jest wybitnie lepszy od innych ? i na jakie roczniki patrzeć w moich pieniądzach.

Pozdrawiam
Bartosz

Edit:

Właśnie znalazłem takie ogłoszenie:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Co myślicie ?
Maagu
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 05 2005
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Golf 4 Variant
Silnik: 1.9 110KM TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LS z układem Climate Concierge
    Układ Climate Concierge – pierwszy na świecie kompleksowy system nadzorowania klimatu w kabinie samochodu. Nowy LS wyposażony jest w mnóstwo zaawansowanych technicznie urządzeń pokładowych, do minimum ograniczających ...
    Jaki jest najlepszy samochód na dojazdy do pracy?
    Jak dotrzeć z punktu A do punktu B zużywając jak najmniej paliwa i podróżując możliwie jak najwygodniej? TotalCarScore.com sugeruje skorzystanie ze stuprocentowo elektrycznego Nissana LEAF, który niedawno został ...