DamianCAR napisał(a):Rozumiem 10k na A3 ale 15
![Nie :no:]()
A gdzie jest powiedziane, że od razu na zakup trzeba przeznaczyć calutki budżet? Można kupić za 12k jakieś Audi A3 1.8T i resztę przeznaczyć na wkład początkowy (bo też nikt Ci nie sprzeda auta, w którym świeżo zostały wymienione olej, wszystkie filtry, rozrząd, klocki, tarcze, opony, nabita i odgrzybiona została klima, zostało opłacone OC...a to wszystko swoje kosztuje i trzeba to przewidzieć, nie mówiąc już o niespodziewanych "awariach" tuż po kupnie, które trafiają się w przypadku 85% aut używanych sprzedawanych w Polsce).
krizz napisał(a):na audi trochę szkoda kasy
krizz napisał(a):audi jest dosyc drogie a nic takiego nie oferuje
tomek70 napisał(a):I jak dla mnie to golf to badziew za którego trzeba płacić za dużo niż jest wart
15k faktycznie byłoby mi szkoda, ale czy 12k...
Oczywiście 1.6 czy nawet 1.8 nie są warte tych pieniędzy (dlatego w tej chwili przez rozsądnych sprzedających wystawiane są za 8k i według mnie jest to właściwa cena za bardzo trwałe, proste, nierdzewiejące tak jak konkurencja, przyjemne dla oka auta lubiące LPG o słabych osiągach), ale trzeba być kompletnym laikiem motoryzacyjnym twierdząc, że Audi A3 1.8T jest gorszym autem niż jakakolwiek Astra czy tym bardziej 307-tka..
krizz napisał(a):widziałem np na auto-centrum opinie kierowców i 30% nie poleca pug 307 a wersje po fl już tylko 11% czyli widać że bardziej dopracowana
tomek70 napisał(a):To fakt. Jest sporo negatywnych opinii.
Skoro już jesteśmy przy autocentrum....
[link do autocentrum.pl wygasł]Poczytaj sobie jak według opinii faktycznych użytkowników (a nie osób, które tym samochodem nigdy nie jeździły) to auto przyspiesza, jak hamuje, jak się prowadzi, czy się psuje i zastanów się, dlaczego 100 % (słownie: sto procent) użytkowników kupiłoby to auto jeszcze raz...Następnie przejrzyj opinie dotyczące 307-tki, szczególnie te o układzie jezdnym (według mnie auto służy do jeżdżenia, więc powinno jak najlepiej "jeździć", czego o tym aucie powiedzieć nie można), o pracy typowo francuskiej skrzyni biegów i o jego typowych usterkach i odpowiedz sobie sam na pytanie czy faktycznie to lepsze auto od A3 z tym silnikiem...
Żeby nie było - nie twierdzę, że 307 to bubel, ale denerwuje mnie
generalizowanie, że wszystkie A3 to szrot, że są "za drogie w stosunku do tego co oferują" i, że 307 jest lepsza, bo to kompletna nieprawda. Jeśli 8k za 1.6/18 i 12k za 1.8T to dla kogoś "drogo" to powinien się zastanowić czy aby nie należy przesiąść się na rower...
P.S. O zadbaną Astrę H będzie ciężko w tym budżecie.