Auto dla Kobiety-Volvo v40 czy Mondeo mk3

26 Cze 2012, 20:24

Witam Serdecznie
Drodzy forumowicze, sprzedaliśmy dość wysłużoną Tigrę z 94r.z której naprawdę byliśmy bardzo zadowoleni, a co za tym idzie przyszła pora na kolejną zmianę auta które użytkować będzie tylko żona. Z racji tego że planujemy w najbliższym czasie powiększenie naszej rodziny postanowiliśmy poszukać czegoś o większych gabarytach od Tigry, Przynajmniej w tyle ;)i wybór padł na Mondeo mk3 lub Volvo v40 ale jako że nie mamy za bardzo pojęcia o autach, a ja już wcale a przy wyborze sugerujemy się głównie wyglądem, więc z racji tego liczę na wielką pomoc w wyborze modelu który Waszym zdaniem jest bardziej odpowiedni, być może macie już za sobą styczność z tymi dwoma modelami i coś na pewno doradzicie, sam szukałem różnych opinii w internecie ale jak każde zdania są podzielone (każdy chwali swoje). Planujemy zakupić rocznik 2001/2002 na pewno wrzucimy do niego gaz, ciekawi mnie również komfort prowadzenia przez kobietę, zdaję sobie sprawę że nie kupuję auta nowego, ale chciałbym się dowiedzieć jak z awaryjnością tych dwóch aut i jakie usterki występują najczęściej.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
macma
Obserwowany

Prawo jazdy: 12 06 1995
Auto: Opel Tigra

27 Cze 2012, 20:32

myślę że Mondeo w Volvo części będą droższe
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

27 Cze 2012, 20:45

Witam
czeslaw555-Ja tu się rozpisuję jak głupi osioł, a Ty mi piszesz że do volvo są części droższe.
Że części są droższe to wiem, chcąc zakupić jakieś auto trochę się interesuję jak wyglądają ceny eksploatacji, choć wydaje mi się że już nie jest tak drogo jak np. z 5-lat temu.
macma
Obserwowany

Prawo jazdy: 12 06 1995
Auto: Opel Tigra

27 Cze 2012, 20:50

to polecam ci Mondeo ,rozpisywać się nie będę ale Mondeo ... :D
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Fabryka opon Michelin w Olsztynie
    Fabryka opon w Olsztynie jest jednym z największych zakładów produkcyjnych Michelin na świecie. Michelin Polska SA zatrudnia ponad 4 tysiące osób i jest największym pracodawcą na Warmii i Mazurach (zleca też prace wielu lokalnym ...