Witam Serdecznie
Drodzy forumowicze, sprzedaliśmy dość wysłużoną Tigrę z 94r.z której naprawdę byliśmy bardzo zadowoleni, a co za tym idzie przyszła pora na kolejną zmianę auta które użytkować będzie tylko żona. Z racji tego że planujemy w najbliższym czasie powiększenie naszej rodziny postanowiliśmy poszukać czegoś o większych gabarytach od Tigry, Przynajmniej w tyle
![Wink ;)]()
i wybór padł na Mondeo mk3 lub Volvo v40 ale jako że nie mamy za bardzo pojęcia o autach, a ja już wcale a przy wyborze sugerujemy się głównie wyglądem, więc z racji tego liczę na wielką pomoc w wyborze modelu który Waszym zdaniem jest bardziej odpowiedni, być może macie już za sobą styczność z tymi dwoma modelami i coś na pewno doradzicie, sam szukałem różnych opinii w internecie ale jak każde zdania są podzielone (każdy chwali swoje). Planujemy zakupić rocznik 2001/2002 na pewno wrzucimy do niego gaz, ciekawi mnie również komfort prowadzenia przez kobietę, zdaję sobie sprawę że nie kupuję auta nowego, ale chciałbym się dowiedzieć jak z awaryjnością tych dwóch aut i jakie usterki występują najczęściej.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.