Auto dla Kobiety z rocznym dzieckiem do 20 tyś

13 Sty 2017, 22:34

Witam. Moja żona szuka samochodu do 20 tyś który musi mieć na tyle duży bagażnik żeby wszedł tam wózek dla dziecka oraz żeby miała komfort jazdy z małym rocznym bobasem oraz drugim dzieckiem 11 lat oraz mną czyli mężem :D . Na chwilę obecną żona jeździ golfem 3 1.6 75KM z 96r. Auto jest mało komfortowe gdyż jest 3 drzwiowe i wkładanie dziecka przez siedzenie do tyłu jest dla niej mało przyjemne.

Żona ostatnie 2 dni szukała dla siebie autka w ogłoszeniach i takie o to modele jej się spodobały:
- OPEL Zafira B 1.6 Gaz 2006r
-Audi A4 2.0 Benzyna 130 KM 2002r
-Opel Signum! 1.8 2003r
-OPEL ASTRA 1.6B 2004r

Co sądzicie o tych modelach? jak sprawują się w jeździe po mieście? A może jeszcze inne auto byście doradzili mojej żonie?
glacon1
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 11 2005
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Passat b5
Silnik: 2.0 115 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

14 Sty 2017, 12:24

Wpisywanie rocznika przy modelach jest dość głupie przy takim budżecie i latach produkcji, przy których się poruszamy
Zafira ok, ale będzie maaaasa sprowadzonych perełek w tej kasie. IMO za słaby silnik do auta tej wielkości
A4 niby też ok, ale to chyba najbardziej overpriced auto na polskim rynku. Masa szrotów z DE ze skręconymi licznikami i dorobionymi książkami serwisowymi, taki target klienta. Cieżko znaleźć coś ciekawego w rozsądnej kasie, 2.0/131 lubił sobie chlapnąć olej
Signum ok, jeśli signum to i bliźniacza vectra c
Astra (g czy h, bo obydwa w tych latach były produkowane), jeśli h to ok, "g" jest autem dobrym jeśli chcesz je kupić za max. 7k, więcej nie warto za nią płacić

Luźne propozycje ode mnie
- Fiat croma, jeśli nie jest za duży
- Ford c-max
- Chąda frv, powinieneś już coś znaleźć
- Corolla verso, ale nie mam pojęcia ile trzeba dać za sensowny egzemplarz
- Fiat sedici wydaje się bardzo ciekawą opcją, ale budżet przymały
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak dbać o klimatyzację w samochodzie?
    Zadbana klimatyzacja odwdzięczy nam się dobrym chłodzeniem wnętrza samochodu i nie będzie przyczyną chorób dróg oddechowych. Co należy zrobić, aby uniknąć niespodzianek w upalne dni wyjaśniamy poniżej. Przegląd ...