Auto dla kuzyna ok 3000 tys km miesięcznie LImuzyna za max 13000 tys

15 Cze 2017, 20:55

Dziwne te Twoje wnioski, no ale skoro często nazywasz siebie samego hejterem VAG to raczej nie powinieneś się o to obrażać, z taką łatką będziesz zresztą bardziej cool w oczach wielu forumowiczów :ok: P.S. Skąd w ogóle ten Focus w Twoim profilu?
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

18 Cze 2017, 01:11

Raczej Ty mnie nie rozumiesz :)
Uważasz jakiegoś mechanika, który nie wiadomo w ogóle czy istnieje poza Twoją wyobraźnią za wyrocznie, bo mu stoją auta na placu - no faktycznie, dziwne w warsztacie samochodowym - za wyrocznię w kwestii raczej masowej. Obrywa mi się, albo komuś innemu, kto powoła się na treść z innych niezależnych publikacji, których próba badawcza (trudne słowo) jest raczej o wiele większa niż ten Twój mechanik.
Nie obchodzi mnie kto czym jeździ i co sobie kupi, ale forum ma raczej funkcję edukacyjną i obalającą stereotypy. Jak sam pewnie widziałeś mnóstwo jest osób, które boją się np Fordów, a czy to są złe auta? Pojawia się głupi stereotyp - jest reakcja.

VW toleruję tylko w FIA World RX, ale to bardziej ze względu na kierowcę :ok:
łysy napisał(a):P.S. Skąd w ogóle ten Focus w Twoim profilu?
nie rozumiem pytania, mógłbyś napisać jaśniej?
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

18 Cze 2017, 09:40

Miszczu, przeczytaj raz jeszcze cały wątek, a następnie Twój przedostatni post ("prawidłowości" na forum) i zastanów się czy Twoje wnioski są aby słuszne (jak piszę dobrze o Lagunie III to jestem w tym momencie hejterem VAG? :D ). W odróżnieniu od Ciebie miałem dwa Francuzy (Laguna I i krótko Kangoo I) i byłem z nich bardzo zadowolony. Po raz kolejny to napiszę, bo widzę, że trudny z Ciebie przypadek - ja hejtuję tylko złe auta (oczywiście w mojej opinii, bo forum służy ich wymianie), a nie "Francuzy". Awaryjność to akurat kryterium bardzo obiektywne (w odróżnieniu od wyglądu czy komfortu) i tu po prostu bazuje się na doświadczeniu użytkowników - a mechanik ma z nimi do czynienia na co dzień i wie co najczęściej się w danym aucie psuje. Bardzo cenię szczerość artura73, który po uplywie pewnego okresu od zakupu opisuje jak upierdliwe potrafi być jego Stilo na co dzień - ulatwia to wybór nowym forumowiczom, którzy mogą zdecydować czy chcą się na takie coś pisać czy nie. Gwarantuje Ci, że jak w moim Gulfie (o którym napisałeś mi, że wstydziłbyś się czymś takim jeździć) coś się zepsuje to na pewno poinformuję o tym na forum. Ty natomiast coś wyczytałeś w gazecie pełnej ogólników (mój Civic jest tam opisywany jako pancerne auto) i rzucasz się na mnie, że jestem hejterem Francuzow i wielbicielem VAG :roll: Focus zdaje się jest tak samo "Twój" jak Kuga moich rodziców "moja", dlatego nie bardzo rozumiem dlaczego w profilu podajesz go jako swoje auto - bo głupio by wyglądało, że moderator forum samochodowego nie posiada żadnego auta?
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

18 Cze 2017, 09:48

Co do prasy to ostatnio czytałem AŚ (o ile dobrze pamiętam) i był artykuł jak kupiono w ramach testu a4 b7 2,0tdi za 20k. Oczywiście gazety nie są stronnicze :mrgreen: ale wszytko jest napisane w łagodnym różowiutkim kolorze żeby czytającemu nie wydawało się stronnicze... do tego podsumowanie "zrobiliśmy 50tyś.km. i na serwis i naprawy wydaliśmy tylko 6,5k" więc naprawdę sukces. A potem dodano że to odpowiada 3em latom jazdy zwykłego Kowalskiego czyli około 15tyś.km. rocznie hmmm... tylko zapomniano dodać po co Kowalskiemu śmietnik 2,0tdi do 15tyś.km. a do tego fajnie wyglądałby to od strony matematycznej średnio na 15tyś.km. serwis za 2,2k. to już prawie jak w najdroższym na świecie Lexus :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

18 Cze 2017, 10:02

szybki napisał(a): tylko zapomniano dodać po co Kowalskiemu śmietnik 2,0tdi do 15tyś.km

Ale u nas kupują do tego właśnie. Do miasta, nad morze, bo mało pali. U szwagra to ten 1.9 TDI bierze 5 litrów! Szkoda, że po mieście bierze 8 litrów, ale dobra.

Pamiętaj, że nasze gazety, portale internetowe itp. są głównie finansowane i inspirowane niemieckimi wpływami. Najlepszy przykład to Onet, zawsze najlepszymi autami są VAG, a najgorszymi Fiat, Dacia, Hyundai. Tylko co ciekawe, to komentarze są na odwrót, ludzie gnębią VAG, a pozytywnie piszą o innych.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kia Ceed 2 - led reflektor przód jak naprawić?
    Koledze zepsuł się reflektor mianowicie nie zapala mu się led w jednej z lamp nie świeci w ogóle a w drugiej miga czasami. Są to wersje europejskie zwykłe soczewki z ledami (nie Xenon) czy jest możliwość naprawienia ...