Auto dla mlodego chlopaka do 12 tys

14 Mar 2011, 00:03

A co powiesz na A6 C4 1.8/2.0 cóż będzie starszy niż twoje założenie ale o równie niezawodne auto ciężko. Można coś ciekawego wyłapać do 9k PLN a za resztę gaz założyć. Albo A4 B5 w 1.8/1.8T ciężko o cokolwiek nadającego się do jazdy ale warto poszukać. Ja powiem tak im samochód bardziej typowy/popularny tym tańsza eksploatacja i ewentualna naprawa, więc kupowanie nie wiadomo jakich wynalazków częściowo mija się z celem. Co do przytoczonego 100NX jest oparty na płycie podłogowej Sunny ale 100NX jest strasznie klaustrofobiczny jak Tigra.
adammtv
Aktywny

Miejscowość: Złoty Stok

14 Mar 2011, 00:20

Tym bardziej jak w lato ściągniesz dach :) Czego w Tigrze raczej nie zrobisz.

Tani w utrzymaniu i gaz, hmm tylko Lanos mi pasuje w takim wypadku. Tani, tanie części, nie zawodny, całkiem żywy i nawet klime ma.
error106
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

14 Mar 2011, 00:28

Ten Lanos to dobry wybór tak jak kolega wyżej opisał.
Arjen
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa

14 Mar 2011, 10:06

Honda Accord V wersja amerykańska, bardzo fajnie wygląda. Mazda Xedos - już do 10 tys kupisz w super stanie. Fiat Bravo HGT, Citroen Saxo VTS
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Mar 2011, 17:03

havoc napisał(a):Honda Accord V wersja amerykańska, bardzo fajnie wygląda. Mazda Xedos - już do 10 tys kupisz w super stanie. Fiat Bravo HGT, Citroen Saxo VTS

hmm to sa dobre typy mozna by sie nad takimi zastanowic brzmi interesujaca
co do lanosa nie jestem przekonany kolega mial i po 80 tys naprawde ten samochod ftalnie sie sprawowal chodz moze trafil zly model chodz mial go od nowosci
bo w zyciu trzeba zap********
szarik
Początkujący

Miejscowość: Chorzow
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Chcesz zmienić pas? Pamiętaj o pięciu ważnych zasadach!
    Bardzo często przy wzmożonym ruchu na autostradzie czy na innej wielopasmowej drodze kierowcom wydaje się, że warto zjechać na sąsiedni pas, bo samochody poruszają się po nim szybciej. Dlaczego czasami nie warto tego robić? ...